Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Gençlik Kolları Başkanlığı, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın’ın yargı süreci, Adalar Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Yıldız’ın tutukluluğu ve gençliğe yönelik baskı iddialarına ilişkin CHP Adana İl Başkanlığı binasında basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tanık önderliğinde gerçekleşti. Tanık açıklamada, 19 Mart’tan sonra gençlik üzerinde baskıların arttığı savunarak, “Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri olarak 19 Mart’tan sonra her geçen gün artan yasaklara, baskılara ve iktidarın gençliği sindirme çabalarına karşı bugün ülkemizin dört bir yanında sokaklardayız” dedi.

Chp Adana Gençlik Kolları Ses Yükseltti Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz (2)

"Mesele bütünüyle bir gençlik meselesidir”


Tanık geçtiğimiz hafta CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın’a, Genel Başkan Özgür Özel’in sözlerinin yer aldığı bir videoyu sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle hapis cezası verildiği belirtilen açıklamada, Adalar Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Yıldız’ın ise bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle miting öncesinde gözaltına alındığı ve tutuklandığı hatırlatıldı. Başkan Tanık bu gelişmelerin “birbirinden bağımsız olmadığı” ifade ederek, “Mesele Cem Aydın ya da Ramazan Yıldız meselesi değildir. Mesele bütünüyle bir gençlik meselesidir” diye konuştu.

Gençlik örgütlerine yönelik yargı süreçlerinin yalnızca kişilerle sınırlı olmadığı belirtilen CHP'li Tanık, “Yargılanan ve cezalandırılan yalnızca Genel Başkanımız Cem Aydın’ın şahsı değil CHP Gençlik Örgütleri başta olmak üzere Türk gençliğidir” ifadelerine yer verdi.

Chp Adana Gençlik Kolları Ses Yükseltti Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz (4)

"Buradayız, sokaklardayız”

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle yapılan işlemlerin gençler üzerinde baskı oluşturduğu savunan Tanık, “Sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle tutuklanarak sindirilmek istenen Ramazan Yıldız’ın şahsı değildir. Sosyal medya kullanan her gençte korku ve tedirginlik yaratabilmektedir. Biz 24 yaşında istibdat zindanlarına atılan Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesini miras aldık. Boynunda idam fermanıyla milli mücadeleyi başlatan cesaretin izinde yürüyoruz. Kuvayı Milliye’den bu yana tarihin hiçbir döneminde baskılara boyun eğmedik, bugün de eğmeyiz. İşte buradayız, sokaklardayız.” diye konuştu.

Chp Adana Gençlik Kolları Ses Yükseltti Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz (5)

Can Yekenkurul: "Durmak yok, eğitime devam"
Can Yekenkurul: "Durmak yok, eğitime devam"
İçeriği Görüntüle

"Gençler için hakikat günlük 133 TL KYK bursudur"

Ekonomik ve sosyal koşullara ilişkin değerlendirmelerin de yer aldığı açıklamada gençlerin yaşadığı sorunlar sıralandı. Başkan Tanık, “Gençler için hakikat daha lise çağlarında MESEM’lerde emeğinin sömürülmesidir. Gençler için hakikat günlük 133 TL KYK bursudur. Aç kalmak, arkadaşlarıyla bir kahve bile içememektir hakikat.” dedi.

Barınma ve çalışma koşullarına da değinen Tanık, “8 kişilik yurt odalarıdır hakikat. Güvenliksiz, bakımsız yurtlarda yaşamak zorunda bırakılmaktır. Yıllarca verilen emeğin ardından işsiz kalmaktır. Güvencesiz koşullarda üç kuruşa çalışıp iş kazalarına kurban gitmektir hakikat.Sınavlarda en yüksek puanları alıp mülakatta elenmektir hakikat. Bir gencin yaşı 30’a dayandığında hala ailesinin eline bakmasıdır hakikat” ifadelerine yer verdi.

Chp Adana Gençlik Kolları Ses Yükseltti Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz (1)

"Geleceğin belirsizliğine katlanmak zorunda değilsin, değiliz”

Açıklamasında gençlerin siyasetten uzak durmasının istendiği savunan Tanık, “İşte bu şartlar altında biz CHP’li gençlerin susması isteniyor. Siyaset yapmamamız isteniyor. Nasıl susalım? Bizler kendimiz için siyaset yapmıyoruz ki. Meselemiz topyekûn bir gençlik ve gelecek meselesidir. İnandığımız gelecek güzel günler için mücadele etmekten asla geri durmayacağız. Hayallerini erteleyen, gençliğini yaşayamayan arkadaşım; bu düzen senin kaderin değil. Geleceğin belirsizliğine katlanmak zorunda değilsin, değiliz” ifadeleri kullanıldı.


Açıklama, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganıyla sona erdi.

Muhabir: Melisa Karmış