ÇGC’den AĞIREL’in cezalandırılmasına tepki!

ÇGC’den AĞIREL’in cezalandırılmasına tepki!
Yayınlama: 30.01.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının kutsal olduğunu belirterek, Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyesi, gazeteci–yazar Murat Ağırel’e verilen iki ay yazı yazmama ve yazdığı yazıların engellenmesi kararına tepki gösterdi.
Basının, her geçen gün artan baskılarla büyük bir sansüre maruz bırakıldığını anlatan Esendemir, ÇCG Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, “Adanalı gazeteci – yazar Murat Ağırel’in ilaç sektörü ile ilgili yazdığı iki yazıya ‘Kişilik Hakkı ihlali’ gerekçesi ile engelleme kararı verilmesi ve hakkında ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’ kapsamında 2 ay ‘yazmama’ ve uzaklaştırma istenmesi, gazetecilerin haber verme, yorum yapma ve eleştirme özgürlüğüne aykırıdır. Gazeteciler, böyle cezalarla baskı altına alınırsa, o toplum gerçekleri nasıl ve kimden öğrenecektir? Gerçekler su yüzüne nasıl çıkacaktır?” dedi.
İki yılı aşkın bir sürede pandemi yüzünden gerek yaygın gerekse yerel basında büyük sorunların yaşandığını ve ekonomik krizlerin çok sayıda çalışanı işsiz bıraktığını vurgulayan Esendemir, şunları kaydetti; “Bir yanda evine ekmek götürmekte zorlanan gazeteciler, bir yanda işten çıkarılan gazeteciler ve bir yanda da yazdığı yazılardan dolayı ceza alan gazeteciler; artık basını özgür, güçlü ve ekonomik yönden ferah içerisinde yaşayacağı bir ülke özlemi çekmektedir. Gazeteciler yazdıkları yazılardan dolayı böyle baskı altında tutulursa bu ülkede özgür basından nasıl söz edilebilir? Bu yüzden verilen ve bundan sonra verilmesi düşünülen cezaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği inancını taşıyoruz. Karar makamlarının, özgür basından yana tavır ve karar almalarını diliyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.