Ceyhan’da fırsatçıya taviz yok

Ceyhan’da fırsatçıya taviz yok
Yayınlama: 18.02.2023
A+
A-

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, bir bardak çorbayı 70 TL’den satan işletmenin kapısında depremzedelere 24 saat boyunca sıcak çorba, ekmek, su, sandviç, meyve suyu ve kek ikram edince işletme çorbayı 5 TL’ye düşürdü

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Türkiye’yi derinden etkileyen depremler nedeniyle Ceyhan’da vatandaşların huzuru ve güvenliği için tüm tedbirleri almaya devam ettiklerini belirtti. Ceyhan’ın tüm cadde ve sokaklarında, evlerine ulaşmaya çalıştıklarını, belediyenin tüm ekiplerini seferber ettiklerini kaydeden Başkan Hülya Erdem, depremzede ailelerin ve diğer illerden gelen Ceyhanlı ailelerin yakınlarının tüm barınma, gıda, ısınma, giyecek, yiyecek ihtiyaçlarını olabildiğince karşılamaya özen gösterdiklerini vurguladı.

TAVİZ YOK!

Hemşehrilerine her türlü kolaylığı gösteren, fiyatları düşüren ve ücretsiz yiyecek, içecek temini gerçekleştiren esnaf ve sanatkara, sanayici ve iş insanlarına özellikle teşekkür eden Başkan Hülya Erdem, “Tüm ülkemiz ve yabancı ülkeler, yaşadığımız acı nedeniyle canını dişine takmışken depremi fırsata dönüştürmek isteyenlere de asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Gelen şikayetler üzerine zabıta ekiplerimizin yaptığı çalışmalarda fahiş fiyat uygulaması yapanlara karşı istisnasız ceza uygulaması gerçekleştiriyoruz. Bu konuda taviz vermeyeceğiz” dedi.

TAKDİR TOPLADI

Bu kapsamda Ceyhan Otoyolu üzerinde bulunan bir dinlenme tesisine gerekli uyarıları yapan Ceyhan Belediyesi Zabıta ekipleri, uyarıları dikkate almayan işletmeye cezai işlem uyguladı. İlk şikayetler geldiği andan itibaren Başkan Hülya Erdem’in talimatıyla işletmenin kapısında 24 saat esasıyla afet bölgesinden gelen vatandaşlara sıcak çorba, ekmek, su, sandviç, meyve suyu ve kek gibi bir çok ikramda bulunan Ceyhan Belediyesi birimlerinin bu girişimi tüm Türkiye’de takdir topladı.

70 TL’LİK ÇORBA 5 TL’YE DÜŞTÜ!

Sosyal medya kullanıcıları ve otoyolu kullanan depremzedeler Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’e duyarlılığı için teşekkür ederken söz konusu işletme 70 TL’ye sattığı bir bardak çorbayı ilk uyarı sonrası 25 TL’ye, cezai işlem ve belediye ekiplerinin ikramları sonrası ise aynı çorbayı 5 TL’ye düşürdü. İşletme, 5 TL’yi ödeyemeyecekler için de ücretsiz çorba ikramında bulundu.

Ceyhan’da esnaf ve sanatkarı her zaman baş tacı ettiklerini belirten Başkan Hülya Erdem, “İyi niyetimizi suistimal edenlere, halkımızın acısı üzerinden fırsatçılık yapmaya kalkışanlara karşı da kanunun bize verdiği yetkilerin tümünü kullanacağız. Hiç kimsenin zaten acılı milletimizin daha fazla canını yakmasına izin vermeyeceğiz. Fırsatçılığa asla göz yummayacağız. Aziz milletimizin canını yakan kim varsa Evelallah karşısında da duracağız” diye konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.