CEYDEM’de eğitimler hız kesmeden devam ediyor

CEYDEM’de eğitimler hız kesmeden devam ediyor
Yayınlama: 15.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile BOTAŞ International Anonim Şirketi (BILAŞ) arasında imzalanan işbirliği protokolü ile tekrar işletmeye alınan Ceyhan Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi (CEYDEM) tesislerinde; Ceyhan Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine profesyonelliğe adım atmaları için önemli çalışmalar yürütülüyor.

TSE ve Binalarından Yangın Korunması Hakkında Yönetmeliklerinin yanı sıra NFPA standartlarında da eğitim alan Ceyhan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tesiste; Hortum Serme, İtfaiyeci Kıyafeti Kullanma, Yangına Müdahale Stratejisi Oluşturma, Kapalı Alanlarda Kurtarma ve Yangına Müdahale Esasları gibi pratik eğitimleri konusunda uzman eğitmenler tarafından eğitim alıyor.

Bu eğitimlerin yanı sıra Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı uygulamalı dersleri CEYDEM tesislerinde program öğretim elemanları tarafından öğrencilere verilmeye devam ediyor. Ayrıca, İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında Çukurova Üniversitesi Ceyhan Yerleşkesinde yer alan birimlere temel yangına müdahale eğitimleri de CEYDEM tesislerinde veriliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.