Çelebi “Bağımsızlığın temeli 19 Mayıs 1919’da atılmıştır”

Çelebi “Bağımsızlığın temeli 19 Mayıs 1919’da atılmıştır”
Yayınlama: 19.05.2023
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Sema Başaran – Cumhuriyet Halk Partisi, Millet İttifakı içindeki partilerle birlikte dün Atatürk Parkı’nda yapılan törenle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladılar.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra kürsüye gelen CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi bir konuşma yaparak “Bu anlamlı gün, gençlerimize 19 Mayıs’ta armağan edilmiştir. Atatürk tarafından 1919 yılında bağımsızlığın temeli atılmış ve Cumhuriyeti kurarak bugünlere getirmiştir.Gençler bu ülkenin geleceğidir. “dedi.

“Ulusal Kurtuluş Savaşının ilk adımı olan 19 Mayıs 1919; dünyada emsali görülmemiş kurtuluşla sonuçlanmış ve Cumhuriyet ile taçlanmıştır.”diyen Çelebi, 19 Mayıs 1919’un anti emperyalist mücadelenin başlangıç tarihi olduğunu vurgulayarak,  “1919 yılında da ülkemiz olağanüstü olumsuz koşullar içindeydi. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Mustafa Kemal, Samsun’dan başlayarak bütün ülkeye yayılan bağımsızlık mücadelesini, son derece zor şartlarda başlatmıştır. 19 Mayıs 1919 vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak uğruna binlerce şehit verilerek yapılan Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketinin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Ulu Önder Atatürk gençliğe ve gelecek nesillere duyduğu güveni her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti`ni gençlere emanet etmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Avrupa`nın en genç nüfuslu ülkesi olarak bizlere düşen ilk görev; Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine, Atatürk devrimlerine ve kültürüne bağlı, fikirlerini özgürce ifade edebilen, demokrasiyi özümsemiş, Cumhuriyeti sahiplenmiş gençler yetiştirmektir. Hedefimiz tüm gençlerimize ve yurttaşlarımıza eğitim başta olmak üzere her alanda fırsat eşitliği sağlamak; yeniliklere açık olmak; teknolojiden faydalanmak, bilim, kültür, sanat ve düşünce insanlarının sayısını arttırmak olmalıdır. Gençlerimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Ülkemizin aydınlık geleceği onların omuzlarında yükselecek. İçinden geçtiğimiz bu kötü günleri de; başta gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın hür iradesi ile yani yine milletimizin azim ve kararı ile aşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mücadele arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum.”

Atatürk Parkı’ndaki törene CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk,CHP Adana Milletvekilleri Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, Sadullah Kısacık, Ayhan Barut, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, muhtarlar, gençlik kolları ve partililerin haricinde STK temsilcileri de katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.