CDK BAŞKANI KARAHAN: ”PEMBE OTOBÜS FİKRİ AKIL VE MANTIKLA BAĞDAŞMAZ”

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak - Cumhuriyet Kadınları Derneği “Pembe Otobüs” gericiliğine karşı basın açıklaması yaptı. 31 Mart’taki Yerel Seçim sürecinde bazı partilerin belediye...

CDK BAŞKANI KARAHAN: ”PEMBE OTOBÜS FİKRİ AKIL VE MANTIKLA BAĞDAŞMAZ”
Yayınlama: 20.03.2024
Düzenleme: 20.03.2024 12:52
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Cumhuriyet Kadınları Derneği “Pembe Otobüs” gericiliğine karşı basın açıklaması yaptı.

31 Mart’taki Yerel Seçim sürecinde bazı partilerin belediye başkan adayları tarafından kadınlar için “pembe otobüs”, “pembe vagon” gibi vaatlerin dile getirilmesi üzerine Adana Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Çukurova Başkanı Banu Karahan ve Seyhan Şube Başkanı Nesrin Kılıçay, Kadının iş yaşamında, eğitimde, kamuda olduğu gibi sosyal hayatta da erkekten ayrıştırılamayacağını ifade ederek açıklamada bulundu.

Adana Cumhuriyet Kadınları Derneği Çukurova Başkanı Banu Karahan, “31 Mart Yerel Seçim sürecinde bazı partilerin Belediye Başkan Adayları tarafından kadınlar için “ pembe otobüs“ ,“pembe vagon“ gibi vaatlerin dile getirilmesi üzerine biz Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak bu gerici açıklamalara karşı tavrımızı ifade etmek istiyoruz” dedi.

“BİZDE KADINI ERKEĞİ OTOBÜSLERLE BÖLME AKIL DIŞILIĞI YENİ DEĞİLDİR”

Başkan Karahan, zamanında erkeklerde siyah otobüse binsin diyerek imza toplamışlardır, diyerek cümlelerine şu şekilde devam etti. “ Sözde kadın haklarını savunan Batıcı feministler de bir zamanlar ‘erkekler siyah otobüslere binsin’ diye imza toplamışlardır. Kadını, erkeğe ve devlete düşmanlıkla savunmaları bugün de süren ibretlik tutumlarıdır.”

 

“KADININ OTOBÜSTEN İNİNCE RAHATI NASIL SAĞLANACAK!”

Pembe Otobüs fikrinin kadının rahatlığı açısından ortaya konulması ancak bahane olabilceğini söyleyen Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Banu Karahan, “ Pembe otobüs konusu ise 10 yıldır dillendirilmektedir. Kadınların toplu ulaşımda rahat etmeleri bahanesiyle ortaya atılan pembe otobüs fikrinin akılla mantıkla bağdaşır hiçbir yönü bulunmamaktadır. Belediyelerin toplu taşıma araçlarında kadın, erkek, yaşlı, çocuk tüm yurttaşlarımızın rahat etmesini sağlamak görevi varken ve bunun için araç ve sefer sayılarını artırmak gibi mantıklı bir çözüm ortada iken, kadınlara özel pembe otobüslerin ortaya sürülmesi nasıl açıklanabilir?
Pembe otobüsle sözüm ona rahat ettirilen kadının otobüsten inince rahatı nasıl sağlanacaktır, bunu anlayabilirsek, pembe otobüs mantığını da kavrayabiliriz. Pembe otobüsten inen kadınlar pembe markete mi gidecek, pembe okula, pembe hastaneye, pembe iş yerine mi gidecek? Acaba şehrin yarısı pembe mi olacak? Kadın ve erkek şehirde ayrı ayrı mı yaşayacak? Aslında bunlar da önerilmemiş şeyler değildir. Kadın hastaneleri, kadın üniversiteleri, kız ve erkek çocukların ayrı okullarda okutulması… Hepsi hafızamızdadır” ifade etti.

“KADINLARIMIZ PEMBE OTOBÜSLERLE KAFESLERE SOKULACAK”

Pembe otobüs ancak yaşamdan sıyrılıp kafeslere konmuş kadın için anlam taşıyabilir. Diyerek cümlelerine devam eden Başkan Karahan, “ Kadınlarımız pembe otobüslerle kafeslere sokulacak. Pembe otobüs ancak yaşamdan sıyrılıp kafeslere konmuş kadın için anlam taşıyabilir. Bunu özellikle pembe otobüs hayaliyle kandırılan kadınlarımıza söylüyoruz. Önerdikleri pembe otobüsle de kadını ötekileştirmenin, kadınla erkek arasına duvar örmenin, kadını da erkeği de aşağılamak oluyor amaçları.

Bilmezler mi ki kadınlarımız fabrikada, laboratuvarda, sanatta, sporda, tarlada, yaşamın her yerinde erkekle beraber çalışarak, üreterek varlıklarını ispat edeli çok oldu. Milletimiz Türk kadınının üstün başarılarıyla gurur duyuyor. Sporda altın madalyalara doymayan kadınlarımız; akademide, sanatta dünya çapında tanınan kadınlarımız; en ücra köylerde çocuklara kendini adayan kadın öğretmenlerimiz! Her biri büyük önderimiz Atatürk’ün gösterdiği tam bağımsız, aydınlık Türkiye hedefine koşuyor” cümlelerini sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.