Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Şukri ile Mersin’de açıklamalarda bulundu

Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Şukri ile Mersin’de açıklamalarda bulundu
Yayınlama: 01.03.2023
A+
A-

 

(AA)-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin ve Dışişleri Bakanı Samih Şükri’nin telefonlarının son derece anlamlı olduğunu belirterek, “Zor günlerde gerçek dostluk ve kardeşlik belli olur. Bu gösterilen dayanışmayı unutmamız mümkün değil.” dedi.

Çavuşoğlu ve Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri, Mısır’dan yardım malzemesi taşıyan “El Hürriye” gemisinin yanaştığı Mersin Uluslararası Limanı’nda açıklama yaptı.

Türkiye ve Mısır’ın ilişkileri geliştirmek için hangi adımları atacağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’a ziyaret planlayıp planlamadığı sorusu üzerine Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısırlı mevkidaşı Abdulfettah es-Sisi’nin yaptıkları görüşmede ilişkilerin her alanda geliştirilmesi hususunda mutabık kaldıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, Türkiye ve Mısır cumhurbaşkanlarının önce dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi konusunda mutabık kaldıklarını anlattı.

“Biz bugünkü görüşmemizde önümüzdeki süreçte ikimizin karşılıklı ziyaretleri ya da buluşmaları ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk ve bu görüşmelerde hangi konuları ele alacağız, bu konuda da yardımcılarımız daha önce iki defa bir araya gelmişti. Tekrar bir araya gelmelerinde fayda var.” diyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:”Sadece fotoğraf vermek için bir araya gelmenin bir anlamı, başlangıçta bir anlamı var da sürekli fotoğraf çektirmek için bir araya gelmek yetmez. İlişkilerimizi geliştirmek için hangi somut adımları atacağız, bunları görüşeceğiz. Bizim görüşmelerimizden sonra cumhurbaşkanlarımız artık Türkiye’de, Mısır’da nerede arzu ederlerse o görüşmeyi gerçekleştirirler. Bunun planlamasını yapmak görevi de zaten dışişleri bakanları olarak bizim sorumluluğumuzda. Bu doğrultuda bundan sonra da bir araya gelmeye devam edeceğiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.