Burhanettin Bulut, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen kahvaltı etkinliğinde basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Burhanettin Bulut, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Partisinin 31 Mart seçimlerindeki başarısından bahseden Bulut, ülke gündeminin ekonomik ve sosyal boyutlarını masaya yatırdı. Konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Esendemir, “CHP’den çok fazla beklentimiz var ”

Açılış konuşmasını yapan Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Tabii ki CHP’den çok fazla beklentimiz var. Medya zor bir durumda çok büyük yükümüz var. Basın ilan kurumu, tasarruf genelgesi olsun birçok konularda medya zor durumda. Çalışanların maaşlarını ödemekte zorlanıyor. Sigortasını, vergisini ödemekte zorlanıyor.”

Bulut, “Ülke Gerek Gündem Açısından, Gerek Siyaset Açısından Çok Dinamik”

Ülkenin gündemini sosyal açıdan değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut şu ifadeleri kullandı:

“Ülke gerek gündem açısından gerek siyaset açısından gerekse haber açısından çok dinamik. Bir önceki haber yeni bir haberle bir anda unutulabiliyor. Sadece dünyanın sonu geliyor işte. Ama ertesi gün gidiveriyor ama sonuçta bir gerçeklik var. Türkiye’nin gerek ekonomisi, gerek yapısal sorunları, gerekse hukuki durumu bir türlü iyileşmiyor.”

“Yarım Asıra Yakın Bir Tarih Sonra CHP Birinci Parti Oldu”

Partisinin 31 Mart seçimlerindeki başarısından bahseden Burhanettin Bulut, “Yarım asıra yakın bir tarih sonra CHP birinci parti oldu. Bugün ki iktidar partisi açısından bakıldığında kurulduğu günden bu yana her seçimde birinci parti olan AKP partisi ikinci parti oldu. Bu bile siyasi iklimin nasıl değiştiğini göstergesi. Türkiye 31 Mart seçimleri sonrasında yeni bir siyasi iklime evirildi” dedi.

“Yan Yana Birçok Havalimanı Olabilir”

Havalimanının ihtiyaç meselesi olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Adana- Mersin arasına yeni açılan havalimanı ile ilgili düşüncelerini şu şekilde aktardı:

“Türkiye’nin havalimanlarına bakın, Karadeniz’de yapılan havalimanları ortada, yan yana birçok havalimanı olabilir. Adana’daki havalimanı işlevine devam etseydi, Mersine’de ayrı açılsaydı Keşke, tabii Teknik olarak bilemeyiz. İki havalimanı ihtiyaç, Biz CHP olarak yeni havalimanlarına karşı değiliz kapatılmasının söz konusu olmasına karşıyız. Ben çok duydum, İstanbul’da, İzmir’de Adana’da havalimanında indik hemen kebap yemeye gittim diyenleri, esnafı düşünün sanayiyi gelirleri düşünün biraz.”

“Sebebi Ne Olursa Olsun Kürsü Dokunulmazlığı Denen Bir Şey Var”

Bulut, “Son mecliste kan dökülmüştür. Kadına şiddet uygulanmıştır sebebi ne olursa olsun kürsü dokunulmazlığı diye bir şey var. Buna hepimizin itiraz etmesi gerekiyor. Çünkü siyaset toplumu yakınlaştırmaya, sorunu çözmek üzerine kuruludur” dedi.

“Dünya’nın Her Tarafında Sokak Röportajı Vardır”

Sokak röportajlarına gelen düzenlemeden bahseden Bulut, şu ifadelere yer verdi:

“ Dünya’nın her yerinde sokak röportajı vardır. Siyasetçilerde sokak röportajından beslenirler.”

 

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.