Bulgaristan heyeti ÇGC’deki depremzedeleri ziyaret etti

Bulgaristan heyeti ÇGC’deki depremzedeleri ziyaret etti
Yayınlama: 17.02.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Depremzedelerin yaralarını sarmak için Balkan Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneği vasıtasıyla Adana’ya gelen Bulgaristan heyeti, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC)’ni ziyaret ederek, Başkan Vekili Sefa Saygıdeğer ile görüştüler ve sosyal tesislerde çalışan gazetecilerin yaşadıklarını dinlediler. Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖH) Türkiye Temsilcisi Lütfi Özgür, Şumnu İl Başkanı Aysel Rufad,  Şumnu Belediye Başkanı Merdin Bayram Vırbitsa ve Venets Belediye Başkanı Nehriban Ahmetdova depremin ardından duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

ÇGC Başkan Vekili Sefa Saygıdeğer, Kahramanmaraş merkezli depremde 10 kentin yüzyılın felaketini yaşadığını belirterek, “Depremin üzerinden 10 gün geçti. Enkaz altında arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor, AFAD, Kızılay, gönüllü kuruluşlar, vakıflar, STK’lar, Türkiye’nin dört bir yanından gelen belediye ekipleri, gönüllü yurttaşlarımız canını, dişine takarak bir can kurtarmanın azminde ve kararlılığında dileğimiz enkaz altında yaşama tutunan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasıdır” dedi.

Depremin ardından ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu’nun hızlıca aksiyon alıp sahaya indiğini anlatan Saygıdeğer, “Adana’daki gazetecileri sosyal tesislerimizde ağırlayarak çalışma ortamı hazırladık. Şu an hem lojistik destek sağlıyoruz hem de üç öğün yemek ikramında bulunuyoruz. Bazı aileler de tesislerimizde barınıyor. İmkânlarımızı seferber ediyoruz. Hatay’da afeti yaşayan ikisi de gazeteci olan baba-kızı günler sonra burada buluşturduk. Hastane süreçlerini Başkanımız Cafer Esendemir yakından takip etti. Soydaşlarımızın desteğinden büyük mutluluk duyduk. Hepinize sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Hak ve Özgürlükler Partisi Türkiye Temsilcisi Lütfi Özgür, “Buraya sizlere destek olmak için geldik. Tüm imkânlarımızla yapabileceğimiz ne varsa sizin için buradayız. Büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Belediye başkanlarımız ve il başkanımızla hem bölgeyi ziyaret edeceğiz hem de buradaki soydaşlarımıza ‘Bulgaristan’da da bir eviniz var, Bulgaristan’daki kardeşlerinizin de kapıları size açık’ diyeceğiz. Bu arada buradaki yaptığınız çalışma çok kıymetli. Çok etkilendik. Meslektaşlarınıza sağladığınız destekler için Başkan Cafer Esendemir ve sizleri tebrik ediyoruz. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.