Bu felaketi el birliğiyle aşacağız

Bu felaketi el birliğiyle aşacağız
Yayınlama: 13.02.2023
A+
A-

 

 

 

Türkiye’yi yasa boğan yüzyılın felaketinde yaralar sarılıyor… Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem toplam 10 ili derinden etkiledi. Yaşanan deprem felaketinin ardından Türk-İş yönetimi acil toplanarak kriz masası oluşturdu.

RAMAZAN AĞAR DEPREM BÖLGESİNDE

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanız Ramazan Ağar, vakit kaybetmeden deprem bölgesine intikal etti. İlk olarak Adana’ya gelen Ağar, burada Türk-İş Temsilcisi Edip Gülnar ile birlikte Türk-İş’e bağlı Sendika Şube Başkanları ile İhtiyaç tespit’ toplantısı gerçekleştirdi.

İSKENDERUN VE HATAY’A GİTTİ  

Depremin ikinci günü beraberinde Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanları ile birlikte İskenderun ve Hatay’a giden Ağar,  depremden zarar gören kurumları gezdi, çalışan işçilerle ve kurum yetkilileriyle görüştü. Kendisine iletilen talepleri tek, tek not alan Ağar, ihtiyaçların karşılanması için kriz masasındaki yöneticilerle görüşerek talepleri iletti ve ihtiyaçların karşılanması için tüm çalışmaların hızlı bir şekilde yapılması talimatlarını verdi.

RAMAZAN AĞAR DİYARBAKIR VE ADIYAMAN’DA

Büyük felaketin ikinci günü Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ile Diyarbakır’a gitti, burada Türk-İş 7. Bölge Temsilcisi Bahri Karakoç, Yol-İş Sendikası Şube Başkanları ve yöneticilerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Başkanların taleplerini dinleyen Ramazan Ağar, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ülkemizi yasa boğan bir deprem ile karşı karşıyayız… Yüz yılın felaketi olarak adlandırdığımız felakette 10 ilimiz etkilendi. Depremin ilk saatlerinden itibaren devletimiz tüm kurumları müdahale etti. Deprem bölgesinden aldığımız bilgiler doğrultusunda temel ihtiyaçları belirleyerek kriz masasına ilettik. Buradan da alacağımız taleplerle ilgili de hazırlayacağımız raporu ileteceğiz. Zaman geçirmeden bölgeye su, kuru gıda, giyim ve ısınma malzemelerini gönderilmesini sağladık. Göndermeye de devam edeceğiz. Bu zor günleri hep birlikte birlik, beraberlik içinde dayanışma ve yardımlaşma ile aşacağız. Türk-İş ailesi olarak depremden etkilenen üyelerimizin ve vatandaşlarımızın yanındayız. Bu zor günlerde elimizden gelen ne varsa yapacağız.”

KAHRAMANMARAŞ, GAZİANTEP VE KİLİS’TE

Büyük felaketin üçüncü gününde Kahramanmaraş, Pazarcık, Gölbaşı,  Gaziantep, Nurdağı ve Kilis’e Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ile giden Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, buralarda temaslarını sürdürdü. Bu ziyaretlerinde kendine Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar’ın yanı sıra, Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hacı Mehmet Konak ile Gaziantep İl temsilcisi Mehmet Akif Sarıca eşlik etti. Depremden yıkılan binaları gezen Ramazan Ağar, vatandaşlarla konuştu, başsağlığı diledi. Ramazan Ağar, depremin 7’nci gününde devletin resmi kaynaklarından edinilen bilgiye göre hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısının 24 bin 617’ye yükseldiğini, 80 bin 278 kişinin ise, yaralandığını belirtti.

ZAMANA İNAT, UMUDUMUZ SAPA SAĞLAM

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, özetle şunları söyledi: “Gördüğüm deprem manzarası karşısında insan ne diyeceğini bilemiyor. Gerçekten de yüz yılın felaketi ile karşı karşıyayız. Deprem bölgesinde AFAD, Kızılay, Sağlık çalışanları, Askerimiz, Polisimiz, Karayolları, kısaca devletimizin tüm kurumları ile gönüllü vatandaşlarımız, yurt dışından gelen arama ve kurtarma ekipleri canla başla çalışıyorlar. Aradan geçen zamana inat, hala enkaz altından canlarımız kurtarılıyor. Umudumuz sapa sağlam. Türk Milleti olarak bu felaketin üstesinden geleceğiz, yaraları el birliği ile saracağız. Yüce Allah, Aziz milletimize bir daha böyle felaketler yaşatmasın derken depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.  ”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.