BÖLGENİN İLK DİJİTAL MERKEZİ “YARININ KÖYLERİ” SARIÇAM’DA AÇILDI
TOROS (Haber Merkezi) - Sarıçam Belediyesi tarafından Trendyol ve UNDP iş birliğinde ‘Yarının Köyleri’ ortak projesi, Kürkçüler Mahallesinde açıldı. Proje, bölgesel eşitsizlikleri azaltmak ve yerel...
TOROS (Haber Merkezi) – Sarıçam Belediyesi tarafından Trendyol ve UNDP iş birliğinde ‘Yarının Köyleri’ ortak projesi, Kürkçüler Mahallesinde açıldı. Proje, bölgesel eşitsizlikleri azaltmak ve yerel üreticilerin pazara erişimini ve gelirini artırmak için kırsal alanlara dijital araçları getirmeyi amaçlıyor.
Sarıçam Belediyesi tarafından Trendyol ve UNDP iş birliğinde ‘Yarının Köyleri’ ortak projesi, Kürkçüler Mahallesinde açıldı. Açılışa, Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Milliyetçi Hareket Partisi Sarıçam İlçe Başkanı Eyüp Akbulut, Ak Parti Sarıçam İlçe Başkanı Bayram Özdemir, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana Ticaret İl Müdürü, Hüseyin Gödelek, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, Kosgeb Adana İl Müdürü Mehmet Eren, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Sarıçam ilçe Meclis Üyeleri, ilçede bulunan kurum amirleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Açılışta konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Belediyesi’nin yer tesisinde bulunarak proje ortaklığında bulunduğu, Trendyol ve UNDP iş birliğinde açtıkları Kürkçüler Dijital Merkezi’nde iki eğitim salonu ve son teknoloji donanımın yer aldığı teknoloji atölyesinin bulunduğunu belirtti. Başkan Uludağ tesiste, açık ve kapalı alandan oluşan ortak çalışma alanı, çocuk oyun alanları ve dijital tarım demonstrasyon alanının olduğu merkezde ayrıca donanımlı bilgisayarlar, 3D yazıcı, fotoğraf stüdyosunun da bulunduğunu kaydetti.
“BU PROJE SAYESİNDE AKILLI TARIM UYGULAMALARI KONUSUNDA DA DANIŞMANLIKLAR SAĞLANACAK”
Merkezde; gençler, kadınlar ve engelli bireyler başta olmak üzere tüm üreticilere dijital teknolojiler, e-ticaret, e-ihracat, ürün geliştirme, pazarlama, markalaşma, paketleme, finans, kalite, dijital okuryazarlık gibi konularda geniş bir eğitim müfredatı sunulacağının altını çizen Başkan Uludağ, farklı modellemeler ile akıllı tarım uygulamaları konusunda da danışmanlıklar sağlanacağını söyledi.
“DİJİTAL MERKEZİMİZDE SUNULAN HİZMETLERLE GELENEKSEL YEREL ÜRÜNLER KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERE DÖNÜŞECEK”
Başkan Uludağ konuşmasında “Bu merkezimizde gençlere yönelik dijital sanat faaliyetleri, çocuklara yönelik robotik kodlama, algoritma gibi eğitimler gerçekleştirilecek. Ayrıca; eğitim ve sağlık hizmetlerinde dijital uygulamaların kullanımı, bilgisayar destekli tasarım gibi farklı alanlarda hizmetler de sunulacak. Verimliliği artırmak ve sürdürülebilirliği geliştirmek amacıyla tarımda dijital araçların kullanılması; Yarının Köyleri girişiminin yenilikçi odak noktalarından biridir. Proje hazırlıklarının bir parçası olarak, farklı yerel “odak ürün” belirleyen bir yol haritası ile Adana için narenciye, biber, pamuklu kumaş ve dokuma kilim gibi belirlenen ürünler arasında yer alacak. Dijital merkezde sunulan hizmetler, geleneksel yerel ürünlerin katma değerli ürünlere dönüştürülmesine yardımcı olacak” diye konuştu.
“DİJİTAL MERKEZ, GURUR DUYDUĞUMUZ YEREL ÜRÜNLERİMİZE HAK ETTİKLERİ KÜRESEL İTİBARI KAZANDIRACAKTIR”
Başkan Uludağ sözlerini şu ifadelerle tamamladı “Bu öncü merkeze ev sahipliği yapmaktan ve merkezin Adana ilinin dört bir yanındaki kırsal kesimin yanı sıra depremden büyük zarar gören komşu Osmaniye ve Hatay’daki kooperatiflere de hizmet verecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Dijital merkez, gurur duyduğumuz yerel ürünlerimize hak ettikleri küresel itibarı kazandırmak için bize paha biçilmez bir fırsat sunuyor.”