“BİZİM EN BÜYÜK AMACIMIZ HAM MADDE BAKIMINDAN DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK”

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal / Sevil Çakmak - Adana’da Seyhan Belediyesi’nin hizmetlerinden biri olan Kadın Dayanışma Merkezi’nde kadınların hem sosyal hem de ekonomik yönden...

“BİZİM EN BÜYÜK AMACIMIZ HAM MADDE BAKIMINDAN DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK”
Yayınlama: 14.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal / Sevil Çakmak – Adana’da Seyhan Belediyesi’nin hizmetlerinden biri olan Kadın Dayanışma Merkezi’nde kadınların hem sosyal hem de ekonomik yönden bulundukları şartları güçlendirmek için kurulmuştur. Burada organik maddeler ile üretilen ürünler ise kadınların ekonomisine yardımcı oluyor. Saadet Yıldırım burada üretilen ürünler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yıldırım, “Biz burada sabun, kolonya, oda kokusu, krem bu tarzda doğal içerikli organik ürünler üretiyoruz. Atölyemizin en önemli özelliği tıbbi aromatik yağlar ve hidrosol Seyhan Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğünden geliyor” dedi.

Saadet Yıldırım ürettikleri ürünlerin yapım aşamasından kısaca bahsetti; “Kırsal alanında yaklaşık 30 a yakın tıbbi aromatik bitki yetiştiriliyor. Bir damıtma cihazımız var orada bitkilerin yeşil yapraklarından çiçek gövde gibi neresinde yağ var ise kullanılıyor. Su buharı ile damıtma yapılıyor. Yağ çıkıyor su buharı tekrar sıvılaştırılıp hidrosol olarak bize iki ham madde olarak geliyor. Bizde bu iki ham maddeyi burada raflarımızda bulunan ürünlere çeviriyoruz. Bizim en büyük özelliğimiz bu amacımız ise sürdürebilirliği sağlamak ve ham madde bakımından dışa bağımlılığı azaltmaktır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.