Bitkilerinizi Aşırı Sulamak Neden Kötüdür? 

Bitkiler yeterli su alamadıklarında fotosentezi verimli bir şekilde gerçekleştiremezler, bu da yaprakların kurumasına neden olur.

Bitkilerinizi Aşırı Sulamak Neden Kötüdür? 
Yayınlama: 18.06.2024
A+
A-

Bitkilerinizi aşırı sulamak çeşitli sorunlara yol açabileceğini belirten ziraatciler, bitkilerin çok fazla suda boğulduğunda kökleri çürümeye başlayabilir. Bu kök çürüklüğü bitkiyi gerekli besin maddelerinden ve oksijenden mahrum bırakarak yaprakların sararmasına ve bitkinin zayıf ve süngerimsi hale gelmesine neden olduğunu söyledi.

Zamanla bitki çürüyen kökleri nedeniyle kötü bir koku yaymaya başlayabilir. Öte yandan bitkilerinizi su altına almanın da kendine has sorunları vardır. Bitkiler yeterli su alamadıklarında fotosentezi verimli bir şekilde gerçekleştiremezler, bu da yaprakların kurumasına neden olur. Bitki soluyor gibi görünüyor ve etrafındaki toprak kuruyup çatlıyor. Bitkinizin sanki size bir içki için yalvarıyormuş gibi buruşmuş ve cansız göründüğünü fark edilebilir.

Çiftçiler, “En iyi seçeneğiniz bitkinin kendisine bakmak değil, etrafındaki toprağı kontrol etmektir. Parmağınızı bitkinizin tabanındaki toprağa sokun. Toprak güzel ve ıslaksa muhtemelen bitkiniz için fazla ıslaktır. Ancak çok kuru geliyorsa yeterince sulamıyorsunuz demektir” dediler.

Kaynak: Özel Haber - Serdar Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.