Bilgiç:Okulumuzda aranan eleman yetiştiriyoruz

Bilgiç:Okulumuzda aranan eleman yetiştiriyoruz
Yayınlama: 12.01.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “10 Ocak 1846 tarihinde tarımsal eğitim alanında ilk adımlar atıldığını hatırlatarak günün önemine istinaden TOBB olarak yaptıkları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek fidan dikti. “Okulumuzda ara eleman değil, aranan eleman yetiştiriyoruz” dedi.

TARIM VAZGEÇİLMEZİMİZ

Sarıçam İlçesi Kaymakamı Müfit Gültekin, Belediye Başkanı Bilal Uludağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal, Okul Müdürü Zeynel Girente, ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, ATB YK Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk’ün katıldığı ziyarette konuşan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Ben 2018 yılında TOBB’un Yönetim Kurulu Üyesiyken TOBB olarak Adanaya kazandırdığımız Tarım Lisemiz uygulama alanları da olan yeni yerinde faaliyete geçti. Okulumuz toprağın hazırlanmasından harmana kadar üretimin her aşamasında ihtiyaç duyulan bilgi ve donanıma sahip, insan kaynağını yetiştirmek misyonuyla hayata geçirildi. Bugün öğrencilerimize motivasyon kazandırmak, ihtiyaçlarını, taleplerini dinlemek için buradayız. Öğrencilerimizin eğitimine sunmuş olduğumuz alanların içerisinde yetiştirmiş oldukları ürünleri gördük. Bu vesile ile öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi tebrik ettik.”

BİLİNÇLİ ÜRETİM YAPMALIYIZ

Başkan Bilgiç, “Çukurova Türk tarımının en önemli merkezi hatta tarımın başkentidir. Verimli topraklara sahip kentimizin ve bölgemizin ileriki yıllarda profesyonel manada işletilmesi için gerekli olan insan kaynağı bu okulumuzdan çıkacaktır. Buradan mezun olan çocuklarımız ziraat mühendisi olacak, doktora yapacak ve profesyonel tarım için emek vereceklerdir. Ülkemiz tarımsal üretimine katma değer yaratmak için bilinçli ve modern teknolojiyide kullanarak  en iyi üretimi yapmalıyız. Bugün burada ki öğrencilerimiz gelecekte bunu başaracak olanlardır. Allah verilen emeklerimizi boşa çıkarmasın. Ayrıca bugün burada bize eşlik eden ve okulumuzla ilgili her ihtiyacımızda yanımızda yer alan ilçemiz kaymakamına, belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından uygulama yapılan sera alanları gezilerek meyve fideleri dikimi gerçekleştirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.