Belediye işçisinden örnek davranış

Belediye işçisinden örnek davranış
Yayınlama: 03.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, çalışırken sokakta bulduğu altınları sahibine teslim eden belediye işçisi Ömer Kaplan’ı altınla ödüllendirdi.

Osmaniye’den bir yakınının düğünü için Adana’da yaşayan oğlunun evine gelen Nuhuya Önal’ın içine 11 Cumhuriyet altını gizlediği ip yumağı, torunları tarafından sokağa atıldı. Sokakta çim biçme ve budama çalışması yaparken yumağı bulan Yüreğir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü işçisi Ömer Kaplan, altınları aileye teslim etti. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, makamında ağırladığı işçi Ömer Kaplan’ı tebrik ederek örnek davranışı nedeniyle çeyrek altınla ödüllendirdi.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaşayan Nuhuya Önal, 21 Mayıs’ta bir yakınının düğününe katılmak için oğlu Mehmet Akif Önal’ın (40) evine geldi. Önal’ın çantasında taşıdığı ve içinde 11 Cumhuriyet altınını sakladığı ip yumağını alan torunları, bir süre oynadıktan sonra sokağa attı. Önal, evine döndükten sonra altınlarının kaybolduğunu fark edince fenalık geçirdi. Oğlu, apartmanın çevresinde altınları aradı ancak bulamadı.

Yüreğir Belediyesi işçisi 6 çocuk babası Ömer Kaplan, Önal ailesinin evinin bulunduğu Dadaloğlu Mahallesi’nde çalışırken ip yumağını buldu. Kaplan, işe yarar düşüncesiyle yumağı alıp eve götürdü. Yumağın içindeki altınları bulan Zemzem Kaplan, eşi Ömer Kaplan’a haber verdi. Ömer Kaplan da yumağı önünde bulduğu apartmana gidip, zilleri tek tek çalarak bu sırada ağabeyinin evinde bulunan Nuhuya Önal’ın kızı Nurten Çelik’e ulaştı. Kaplan, altınları Önal’ın kızına teslim etti.

‘ÇOK DUYGULANDIK’

Nurten Çelik, altınların bulunacağına ihtimal vermediklerini belirterek, “Annem eve döndükten sonra kaybolduğunu fark etti. Geçtiğimiz hafta Ömer Bey apartman yöneticisiyle konuşurken kulak misafiri oldum. Altınların sahibini arıyordu. Hemen annemin altınlarının kaybolduğunu söyledim. Annem çok üzgündü, sürekli ağlıyordu. Bu dönemde böyle bir davranış, bizi çok duygulandırdı” diye konuştu.

‘YİNE OLSA AYNISINI YAPARIM’

Altınları bulan Ömer Kaplan ise, “Apartmanların etrafında çim biçme ve ağaç budama işlemi yaparken bir ip yumağı bulduk. Sağlam olduğunu görünce eve götürdüm. Eşim altınların olduğunu fark etti ve bana söyledi. Ben de hemen yumağı bulduğum bölgedeki apartman sakinleriyle görüştüm. O sırada Nurten Abla geldi. Altınlarının kaybolduğunu söyledi. Neyin içinde, kaç altın olduğunu sordum. Cevaplayınca, altınlarının ben de olduğunu söyledim. Sevindi, çığlıklar attı. O ağlarken ben de duygulandım. Çok mutluyum. Yine olsa aynısını yaparım” ifadelerini kullandı.

‘ONULA GURUR DUYUYORUZ’

İşçi Ömer Kaplan’ı örnek davranışından dolayı tebrik edip, çeyrek altın hediye eden Başkan Kocaispir, “Ömer Park Bahçeler Müdürlüğümüzde çalışan çok değerli bir kardeşimiz. Bir emekçi, alın teri ile helal parasını kazanarak evine ekmek götüren bir kardeşimiz. Çalışırken bulduğu altınları sahibine teslim etti. Belediyemizde çalışan, bu milletin evladı bu kardeşimize de böyle davranmak yakışırdı. Bu davranış bizim toplumumuzun en temel değerlerinden biri, inancımız da bunu gerektirirdi. Kendisi ile gurur duyuyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.