BASS’ta ‘DELİKANLI’ Başkan

BASS’ta ‘DELİKANLI’ Başkan
Yayınlama: 29.12.2022
A+
A-

 

Türk-İş’e bağlı BASS Sendikası Adana Şubesi’nin 8’nci olağan genel kurulu gerçekleşti. Mevcut Şube Başkanı Ömer Faruk Delikanlı ile Kürşad Kav Başkanlık yarışı verdi. Genel kurulda 115 delegenin büyük oy çokluğunu alan Ömer Faruk Delikanlı, güven tazeleyerek yeniden Şube Başkanı seçildi. Başkan Delikanlı, yaptığı teşekkür konuşmasında “Yılmadan, yorulmadan, değerli üyelerimizin haklarını korumak için çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

 

ADANA – Türk-İş’e bağlı BASS Sendikası’nın 8’nci Olağan Genel Kurulu Adana’da bir otel de gerçekleşti. Genel Kurul Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığını BASS Sendikası Genel Başkanı Turgut Yılmaz yaparken, genel kurula Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanları, BASS Sendikası Genel Merkez Yöneticileri ile 22 ilden gelen delegeler katıldı.

VERGİDEKİ ADALETSİZ SON BULMALI

Genel Kurul’da kısa bir konuşma yapan BASS Sendikası Genel Başkanı Turgut Yılmaz, bu zamana kadar yaptıkları sendikal çalışmalardan örnekler verdi. Yeni yıl ile birlikte toplu iş sözleşme görüşmelerine başlayacaklarını hatırlatan Genel Başkan Yılmaz, “Ancak vergi dilimindeki adaletsizlik Toplu iş sözleşme görüşmelerinin önüne geçti. Çalışanlarımızın tüm kazanımları vergiye gidiyor, bu haksızlık, bu adaletsizlik artık son bulmalı” dedi. Konuşmasında ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik koşullara da değinen BASS Sendikası Genel Başkanı Turgut Yılmaz, “Halkın refah seviyesinin artması için tüketen değil, üreten olmayız, iktidarın izleyeceği politika, yol bu olmalı, yoksa yüksek enflasyondan baş edemeyiz, kurtulamayız” diye konuştu.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar da yaptığı konuşmada iş hayatını yakından ilgilendiren konulara değindi ve Türk-İş Konfederasyonu olarak her konuda olduğu gibi işçinin hak ve çıkarlarının gözetilmesi hususunda üzerine düşeni yaptığını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen BASS Sendikası Adana Şube Başkanı Ömer Faruk Delikanlı ise, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Görev süremizce üye arkadaşlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş barışı ve huzurunun sağlanması üyelerimizin var olan sıkıntılarının çözümü konusunda üzerimize düşeni yerine getirebilmenin huzuru içindeyiz. Ben ve yönetimde bulunan arkadaşlarımız bundan sonra da yılmadan, yorulmadan, değerli üyelerimizin haklarını korumak için çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

DELİKANLI GÜVEN TAZELEDİ

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Oy kullanan delegelerin büyük oranda oyunu alan mevcut Şube Başkanı Ömer Faruk Delikanlı, güven tazeleyerek yeniden Başkan seçildi. Delikanlı, genel kurul sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında  “BASS Sendikası Çukurova ve Güneydoğu Anadolu Şubesi 8.Olağan Genel Kurulu’nda, Şubemizi yönetme görevi 4 yıl için tekrar bizlere verildi. Kongremize katılan başta Genel Başkanımız Sayın Turgut Yılmaz ve genel merkez yöneticilerimizle Türk-İş Bölge Temsilcimiz Sayın Edip Gülnar’a Türk-İş’e bağlı sendikalarımızın değerli başkan ve yöneticilerine, tüm misafirlerimize ayrıca Anamur’dan Hakkâri’ye kadar tüm şubelerden katılım sağlayan delegelerimize şahsım ve yönetim adına çok teşekkür ediyorum. Bizlere verdiğiniz destek ve güvenin üzerimize yüklediği sorumluluğun bilincinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kongreler bir anlamda muhasebe dönemleridir ve yönetenlerin doğrularını ve eksiklerini görmelerini sağlar. Bu bilinçle şahsım ve yönetim olarak 8.Olağan Genel Kurulumuzdan çıkardığımız derslerle eksiklerimizi azaltıp doğrularımızı artırarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha iyisini daha güzelini yapmak için tüm gayretimizle çalışacağımıza dair sizlere söz veriyoruz. Genel kurulumuzun ülkemize bankamıza sendikamıza ve siz değerli üyelerimize güzellikler getirmesini diliyor ve bu vesile ile birkaç gün sonra başlayacak yeni senenin hepimize sağlık huzur ve başarılar getirmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Delikanlı Başkanlığındaki BASS Sendikası Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Şube Sekreteri Ramazan Yentürk, Mali Sekreter Yaşar Uzelbakır, Üye; Ersin Fadıloğlu, Ahmet Pan, Sinan Türkmen ve Fatih Gedik.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.