Başkanı Ali Avan,“Bir Tuğlada Sen Koy” kampanyasını başlattı

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, ekmek fabrikası ve aşevi için “Bir Tuğlada Sen Koy” kampanyası başlattı.

Yayınlama: 05.10.2024
Düzenleme: 05.10.2024 21:13
A+
A-

 

Pozantı Belediyesi ilçeye yapılacak olan ekmek fabrikası ve aşevi projesi için “Bir Tuğlada Sen Koy” kampanyası başlattı.

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, “Haydi kıymetli hemşehrilerim, ‘Bir Tuğlada Sen Koy’ kampanyasıyla tüm engellemelere rağmen memleketimizin hasreti ekmek fabrikasıyla birlikte aşevini de yapalım” diyerek herkesi dayanışmaya davet etti.

Başkan Avan, halkın ucuz ekmeğe kavuşması için halk ekmek fabrikası ve ihtiyaç sahibi ailelerin sıcak yemeğe günlük olarak evlerine ulaştırılacağı aşevi projesinin bugün itibariyle başladığını söyledi.

“Komşusu açken tok yatan bizden değildir”

Ekmek fabrikası sayesinde vatandaşların ucuz, sağlıklı ve hijyenik ekmek alarak, hem ceplerinde ekonomileri bereketlenecek ve sağlıklı ekmeğe kavuşacağını söyleyen Başkan Avan, “Rahmet elçisi Peygamberimizin buyurduğu gibi komşusu açken tok yatan bizden değildir. Sözü üzerine kuracağımız aşevimiz sayesinde günü belki kuru bir ekmek veya verirse komşularının verdiği bir tas yemekle geçiren ihtiyaç sahiplerinin kafasını her gün sıcak yemekle buluşturacağız” dedi.

“Bütün hemşerilerimden destek bekliyorum”

Aşevinin en az 500 hane hizmet edeceğini belirten Başkan Avan, “Günlük en az iki çeşit yemeyle 500 hanemizin ihtiyacını karşılayacak. Yalnız şu unutulmasın ki kimse gelip aşevimizden yemek yemeyecek. Biz ihtiyaç sahiplerine kendimiz ulaştıracağız. Lakin belediyemiz bütün bunu kısa sürede yapamayacağımız için kuzeyden güneye, doğudan batıya, tüm toplum olarak el ele vermemiz gerekiyor. Çünkü el ele vererek imece usulüyle başaramayacağımız hiçbir şey olmadığını biliyorum. Geçmişte bunun Pozantımızda çok örnekleri var. Haydi hemşerilerim, bütün engellemelere rağmen inşallah bu yola baş koyduk bu işi başaracağız” dedi

Aşevi ve halk ekmek fabrikası için “Bir Tuğlada Sen Koy” diyen Başkan Avan şöyle konuştu:

“Unutmayın Toros Dağları’ndaki Yörük çadırlarında halen dumanlar tütüyorken, bizi asla durduramazlar. Ve hiçbir engellemeyle yenemezler. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Çünkü biz Türk milletiyiz.”

Kampanya Detayları

“Bir Tuğlada Sen Koy” kampanyasına destek için malzeme destekleri için Pozantı Belediyesi ile iletişime geçebilir, harici olarak nakdi destek sağlamak isteyen vatandaşları için aşağıda verilen hesap numarasına iletebilirsiniz.

Pozantı Belediyesi /Hesap Numarası: TR93 0001 0004 9333 3283 0450 01

Kaynak: Özel Haber - Sevil Çakmak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.