Başkan Özkan: “Tarımsal üretimde devamlılık esastır”
Yaşanan zirai don felaketinde 36 ilin etkilediğini ve ürünlerin de üretimin çok ciddi zarar gördüğünü söyleyen Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan, “Bu zararın sadece tarımsal üreticilere değil tedarik ve dağıtım zinciri, en son da vatandaşa yansıması kaçınılmazdır” dedi.
Yaşanan zirai don felaketinde 36 ilin etkilediğini ve ürünlerin de üretimin çok ciddi zarar gördüğünü söyleyen Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan, “Bu zararın sadece tarımsal üreticilere değil tedarik ve dağıtım zinciri, en son da vatandaşa yansıması kaçınılmazdır” dedi.

Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan, 22-25 Şubat tarihleri arasında ve nisan ayında yaşanan don felaketi hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Özkan, yaşanan don felaketi 36 ili etkilediğini ve ürünlerinde üretimin çok ciddi zarar gördüğünü söyledi.
Başkan Özkan açıklamalarına şöyle devam etti:
“Bölgemizde iki yıl önce yaşanan şiddetli kuraklık, geçen yıl ise şiddetli sıcaklıklar üretimi etkilese de bir şekilde üretim sekteye uğramadan devam etmiştir. Ancak bu yıl önce 22-25 Şubat tarihleri arasında, daha sonra Nisan ayında yaşanan don felaketi 36 ilimizi etkilemiş ve zarar gören ürünlerde üretim çok ciddi zarar görmüştür. Bu zararın sadece tarımsal üreticilere değil tedarik ve dağıtım zinciri, en son da vatandaşa yansıması kaçınılmazdır.
İlgili sektör dinamiklerinin hızlı bir şekilde müdahale etmesi gerekmektedir. Bu nedenle;
1- Ziraat Bankası kredilerinin limitleri arttırılarak yeni kredi imkanları sağlanmalı,
2- 2025 üretim yılı için kullanılan kredilerin zarar gören üreticiler için vadelerinin uzatılması ve faizlerinin silinmesi,
3- Üretimlerinin büyük bir kısmını kaybeden üreticilerin zararlarının karşılanması için çalışmalar yapılmasını beklemekteyiz
Bu vesile ile çiftçilerimizin sorunlarına duyarlılık göstererek mecliste gündeme getiren başta Adana milletvekilimiz Sayın Muharrem Varlı’ya ve diğer Milletvekillerimize Adanalı çiftçilerimiz adına teşekkür ederiz.”
Kaynak: Seyhan Ziraat Odası / Haber Bülteni