Başkan Nennioğlu: “Sosyal hizmetlerde temel ilke insan hakları ve sosyal adalettir”

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne yönelik son günlerde yaşanan olaylar ile ilgili sendika binasında basın açıklaması yaptı.

Başkan Nennioğlu: “Sosyal hizmetlerde temel ilke insan hakları ve sosyal adalettir”
Yayınlama: 18.12.2024
A+
A-

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne yönelik iddialarının asılsız olduğunu belirterek, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Başkan Nennioğlu, “Son günlerde Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ve çalışanlarına yönelik çeşitli medya organlarında yer alan asılsız ve yanıltıcı iddialar üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur” diye ifade etti.

Nennioğlu, “Bakanlık müfettişleri tarafından gerekli incelemeler titizlikle yürütülmektedir”

Ortaya çıkan asılsız iddialara yönelik Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Son günlerde Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ve çalışanlarına yönelik çeşitli medya organlarında yer alan asılsız ve yanıltıcı iddialar üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur . Basında yer alan yolsuzluk iddialarına ilişkin, İl Müdürlüğü tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, Bakanlık müfettişleri tarafından gerekli incelemeler titizlikle yürütülmektedir. Soruşturma süreci devam ederken, kamu kurumlarının ve yöneticilerinin medya üzerinden hedef gösterilmesini doğru bulmadığımızı ifade etmek isteriz. Gündeme getirilen kiralık araçlar ve hizmet alım şoförleri konusuna dair, gerekli işlemler vakit kaybetmeden başlatılmış ve sorumlular hakkında yasal süreç eksiksiz bir şekilde sürdürülmektedir. Devletimizin ilgili birimleri, hukuk ve disiplin çerçevesinde görevlerini yerine getirmektedir. Huzurevine Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Kuruluş Müdür Yardımcısı olarak yapılan atamanın, liyakatsiz olduğu iddia edilmiştir. Ancak, atanan Kuruluş Müdür Yardımcısı’nın, kamuda 6 yıllık yöneticilik deneyimine sahip olduğu, kamu yönetimi alanında lisans eğitimi almış bulunduğu ve yönetim-organizasyon alanında yüksek lisans yaptığı bilinmektedir. Bu bilgiler ışığında, söz konusu sendikanın liyakat kavramını doğru anladığından emin olmadığımızı belirtmek isteriz. Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görev yapan yöneticiler arasında farklı sendikalara üye olan kişiler bulunmaktadır. Bu durum, kurumun herhangi bir yapının güdümünde olmadığını açıkça göstermektedir. Ayrıca, “uyuşturucu, yolsuzluk, yağma ve talan” gibi ciddi iddialara ilişkin gerekli soruşturmalar hassasiyetle yürütülmekte olup, soruşturma sonuçlanmadan yapılan karalama kampanyalarının kuruma ve hizmete zarar verdiği açıktır.

“Bütçe, korunmaya, bakıma ve desteklenmeye ihtiyaç duyan yoksul, yaşlı, çocuk, kadın, mülteci ve engellilerin insanca bir yaşam sürmesi için kullanılmaktadır”

Başkan Nennioğlu, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bütçesi, vatandaşlarımızdan alınan vergilerle oluşturulmaktadır ve bu bütçe, korunmaya, bakıma ve desteklenmeye ihtiyaç duyan yoksul, yaşlı, çocuk, kadın, mülteci ve engellilerin insanca bir yaşam sürmesi için kullanılmaktadır. Sosyal hizmetlerde temel ilke insan hakları ve sosyal adalettir. Bu ilkeleri Türkiye’den daha iyi uygulayan bir ülke var mıdır? Cumhurbaşkanımız, yıllardır mazlumlara ve muhtaçlara destek olmuş, milyonlarca mülteciye kapılarını açarak dünya çapında örnek bir duruş sergilemiştir. Son olarak, kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalar yapan ve siyasi gölgeler altında demeç veren kişi ve kurumların, kurumlarımızın itibarını zedeleme çabalarına sessiz kalmayacağımızı ifade ederiz. Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve çalışanlarının yanında olduğumuzu, soruşturma sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” diye ifade etti.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.