Başkan Mustafa Boz Güven Tazeledi

Başkan Mustafa Boz Güven Tazeledi
Yayınlama: 30.04.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanlığı hafta sonu Olağan Genel Kurulunu yaptı. Dernek binasında gerçekleştirilen Genel Kurulda açılış ve yoklamanın ardından üyelerin teklifi ile Divan Başkanlığını Yüreğir Demirspor Kulüp Başkanı ve İşadamı Ramazan Çimen, Başkan Yardımcısı Orhan Közi ve divan üyesi olarak AGSYD onursal Başkanı Arif Basri Baş şeklinde oluştu.

Yüreğir Demirspor Kulüp Başkanı ve İşadamı Ramazan Çimen divan başkanı olarak konuşmasında; ‘Basın özgürlüğü, haber, fikir ve düşünceleri, çoğaltıcı araçlarla, serbestçe açıklayabilmek özgürlüğüdür. Bilgi ve düşünceleri serbest olarak toplayıp, yorum ve eleştiri yaparak çoğaltabilmek ve bunları serbest olarak yayımlayıp dağıtabilmek haklarını içerir. Ancak geldiğimiz noktada gördüğümüz odur ki basın özgür değildir, basının özgürce düşüncelerini yazabildiği, fikir beyan edebildiği daha güzel ve aydınlık bir Türkiye dileği ile genel kurulumuzu açıyorum hepimize hayırlı uğurlu olsun’ dedi.

Divanın oluşmasının ardından Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Dernek üyesi Dursun Dağtekin Yönetim Faaliyet Raporu, gelir gider bilançosu ve denetim kurulu raporlarını okuyarak üyelere ibra etti. Faaliyet Raporlarının ibrasının ardından tahmini bütçenin de onaylanması ile Şube yönetim, denetim ve üst kurul delegelerinin seçimlerine geçildi.

Tek liste olarak gidilen genel kurulda Mustafa Boz tüm üyelerin oyları ile yeniden Şube Başkanı olarak seçilirken diğer organlar ise; Yönetim Kurulu Üyeleri; Dursun Dağtekin, İsa Ekici, Mustafa Can, Haydar Şengül, Şeyda Turaçlar ve Ramazan Uçuk. Denetim Kurulu Üyeleri; Ali Boz, Levent Kaya ve Zafer Güner şeklinde oluştu.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından yeniden şube Başkanı olarak seçilen Mustafa Boz bir teşekkür konuşması yaptı. Başkan Boz konuşmasında; ‘Öncelikle Divan Başkanımız sayın Ramazan Çimen başta olmak üzere divan üyelerimize teşekkür ederim. Mensubu olmaktan onur duyulan, kamu yararına nitelikli hizmet üreten ve önderlik eden bir kurum olan Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanlığına şahsımı yeniden başkan olarak seçen tüm üyelerime duydukları güven için sonsuz teşekkürler. Gazetecilik mesleği, “Düşüncelerin, fikir ve kanaatlerin başkalarına serbeste söylenmesi, insanın en değerli haklarındandır. Her vatandaş serbestçe konuşabilir, yazabilir ya da yayın yapabilir.” Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, basının özgürlüğünü temel bir insan hakkı olarak kabul etmekte ve bu özgürlüğü korumaktadır.

 

Buna rağmen Türkiye’de basın özgürlüğü kanunu olmasına rağmen uygulanmayıp, günümüzde yayın yasağı ve sansür ile sık sık karşılaşılmaktadır. Basın özgürlüğü endeksinde 2017 yılında yapılan araştırmasında Türkiye 180 ülke içerisinde 155. olmuştur. Bizler meslek emektarları olarak daha özgür ve yaşanabilir bir Türkiye için çalışıyoruz ve umut ediyoruz ki önümüzdeki zaman içerisinde her şey çok daha iyi olacak. Eski ve yeni yönetim kurulu üyelerimize yol arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ederim. Daha güçlü bir meslek örgütü için canla başla çalışmalarımız devam edecektir.’ Dedi.

Kongreye CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer ve Ayhan Barut birer telgraf göndererek hayırlı olsun dileklerini iletirken yeni yönetime ilk hayırlı olsun ziyaretini ise MHP Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar gerçekleştirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.