Başkan Kürkçüoğlu’ndan Tasarruf Genelgesi’ne Tepki

Yİ Parti Yüreğir İlçe Başkanı Çağlar Kürkçüoğlu, Tasarruf Genelgesi’ne sert tepki gösterdi

Başkan Kürkçüoğlu’ndan Tasarruf Genelgesi’ne Tepki
Yayınlama: 30.05.2024
A+
A-

İYİ Parti Yüreğir İlçe Başkanı Çağlar Kürkçüoğlu, Adana başta olmak üzere Türkiye genelinde yüzlerce basın emekçisinin işsiz kalmasına ve yayın kuruluşlarının kapanmasına yol açacak olan Tasarruf Genelgesi’ne tepki gösterdi. Kürkçüoğlu, bu genelgenin yerel basını zor durumda bıraktığını ve geri çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Kürkçüoğlu, “Tasarruf Genelgesi ile devlet kurumlarının yerel basın aboneliklerini iptal etmesi ve ilanları durdurması, yerel basına ciddi bir darbe vurmuştur. Bu madde geri çekilmeli ve yerel basına köstek değil, ekonomik destek olunmalıdır. Basın İlan Kurumu, yerel basına gerekli reklam ve ilan desteğini sağlamalı ve ayrımcılık yapmamalıdır” dedi.

Kürkçüoğlu, yerel basının, özgür basın sisteminin korunması ve demokrasinin güçlendirilmesinde önemli bir unsur olduğunu belirterek, “İktidara muhalif olan yerel medya kuruluşları ceza, tehdit ve ambargo ile otosansüre zorlanırken, gazeteciler haksız ve hukuksuz gözaltı ve tutuklamalarla susturulmaya çalışılıyor. Bu durum, ülkemizde basın özgürlüğünün ne kadar kötü durumda olduğunu gösteriyor. Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye, 180 ülke içerisinde 158’inci sırada yer aldı. Bu, çok vahim bir tablodur” şeklinde konuştu.

Kürkçüoğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan bu sözde tasarruf genelgesi, yerel basını daha da zora sokmuştur. 2019 yılında bin 75 olan gazete sayısı, 2023’te 872’ye düşmüştür. Yerel basının desteklenmesi gerekirken, bu tür kararlarla kapanmaya zorlanması kabul edilemez. Yerel basın tam destek beklerken böyle bir kararın çıkması, ‘yayın hayatınıza son verin’ demektir” dedi.

Başkan Çağlar Kürkçüoğlu, son olarak Tasarruf Genelgesi’nde yer alan bu maddenin geri çekilmesi ve yerel basına gerekli desteğin sağlanması gerektiğini belirterek, “Basına köstek değil, destek olunmalıdır. Aksi takdirde yüzlerce basın emekçisi işsiz kalacak ve birçok yayın kuruluşu kapısına kilit vuracaktır. Biz, İYİ Parti olarak, yerel basının yanındayız ve bu mücadeleyi sonuna kadar destekleyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İYİ Parti Yüreğir / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.