Başkan Çay’dan acil durum toplantısı

Başkan Çay’dan acil durum toplantısı
Yayınlama: 24.02.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, olası bir Adana depremi için alınacak önlemler ve yapılması gereken çalışmalar için acil eylem planı toplantısı yaptı.

Deprem Araştırma Dairesinin yapmış olduğu araştırma sonucu Pozantı ilçesinin üçüncü derece riskli bölgesinde yer alması üzerine Belediye Başkanı Mustafa Çay da birim müdürleri ve teknik personelleri ile Afet Acil Durum Toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda “Her an her şey olacakmış gibi hazır olmalıyız” diyen Başkan Çay, “Herhangi bir olumsuzluk ya da deprem anında oluşturduğumuz Whatsapp grubundan haberleşerek Atatürk Kültür Merkezi önünde en geç 30 dakika içerisinde bir araya geleceğiz.” dedi.

TÜM EKSİKLİKLER GİDERİLECEK VE TEDBİRLER ALINACAK!

“Bugünden itibaren garajımızdaki tüm araçlarımızın ve iş makinelerimizin bakımları yapılacak ve eksiklikleri giderilecek” diye talimat veren Başkan Mustafa Çay, “Birim müdürlerimiz öncülüğünde herkes kendi alanıyla ilgili tedbirleri alsın. Örneğin cenaze çadırlarımız ne durumda bunlar kontrol edilsin. AFAD çadırlarına benzer ergonomik ve çok basit bir şekilde kurulabilen çadır örneğini atölye ekibimize gönderdim. Çok kısa zaman içerisinde en az 10 adet o çadır iskeletlerinden yapmanızı istiyorum. Bunun yanında demirci ekibimiz acilen 10 adet fıçılardan soba yapsın.” diye talimat verdi.

AFAD’TAN EĞİTİM VE DESTEK ALACAĞIZ

Pozantı Belediye personelleri olarak belirli koşullar altında AFAD’la irtibat kurup acil durumlarda müdahale ve ilk yardım kursu almanın da elzem olduğunu belirten Başkan Çay, ilerleyen günlerde AFAD yetkilileriyle görüşüp eğitim konusunda bir randevu alacağını dile getirdi.

BİR GECE ANSIZIN TATBİKAT YAPACAK

Personelleri, her an tetikte olmaları konusunda üstüne basa basa uyaran Başkan Mustafa Çay, “Bir gece ansızın alarm vererek acil durum toplanması yapmamız için tatbikat yapabilirim. O sebeple her personel dikkatli olsun. Yürüyerek, koşarak ya da araçlarla kim nasıl geliyorsa gelsin ama 30 dakika içerisinde toplanma alanında olsun.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.