Barut’tan torba yasa anlayışına tepki

Barut’tan torba yasa anlayışına tepki
Yayınlama: 04.02.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana’nın Karataş İlçesi Bebeli Mahallesi’nde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne destek verirken yasa görüşmelerinde öneri ve uyarılarını da paylaştı. AKP iktidarının torba yasa anlayışını eleştiren Barut, yasa tekliflerinde uzman görüşleriyle ilgili oda ve demokratik kitle örgütlerinin düşüncelerinin alınmamasını, ortak akıl sürecinin işletilmemesine tepki gösterdi.
TORBA YASA ANLAYIŞINA TEPKİ GÖSTERDİ
Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşüldüğü TBMM İçişleri Komisyonu’nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, iktidarın torba yasa anlayışına tepki gösterdi. Uzun süredir torba yasa mantığıyla yasal düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Barut, şöyle devam etti:
“İktidar eliyle torba yasalar getiriliyor, ne bulunuyorsa içerisine konuluyor. Bu bağlamda, tarım sektörüne dayalı, tarıma dayalı böyle konuda uzmanlık gerektirecek maddeler de maalesef uygun alanı, uzmanlığı olmayan komisyonlarda görüşülüyor. Bugün görüştüğümüz konulardan aslında birkaç tanesi Tarım Komisyonunda uzmanlarınca enine boyuna görüşülebilirdi yani o komisyonda görüşülmüyor. Maalesef ‘Ben yaptım, oldu’ anlayışıyla komisyon görüşmeleri oluyor. En azından bundan sonra buradan öneri olarak benim önerim tarımla ilgili konuların, maddelerin Tarım Komisyonunda görüşülmesi, konuşulması, uzmanlarca enine boyuna tartışılması ve özellikle de ilgili üniversiteler, oda, sivil toplum kuruluşlarından görüşler
alınmasıdır. Sadece İçişleri Komisyonu için değil, diğer komisyonlarda, birçok yerde, tarımsal konular her komisyonda görüşülüyor, sadece tek görüşülmeyen yer Tarım Komisyonu. Bu Komisyonu niye kurmuşlar, onu da anlamıyorum. Beş senedir milletvekiliyim Tarım Komisyonunda esas olarak, ana komisyon olarak ya 2 tane ya 3 tane kanun görüştük ya da görüşmedik.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.