Barut:Sorunlar büyüyor, iktidar seyrediyor

Barut:Sorunlar büyüyor, iktidar seyrediyor
Yayınlama: 27.01.2023
A+
A-

(HABER MERKEZİ)-TOROS- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, her geçen gün artan gıda krizi tehlikesine karşı iktidarı Meclis’te bir kez daha uyardı. “Tarımda sorun çok, iktidarda çözüm yok” diyen Barut, derinleşen sorunlara acilen çare üretilmesini istedi.
KALICI ÇÖZÜM ÇAĞRISI
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gıda krizi, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili konuşma yapan Ayhan Barut, “Tarımda sorunlar derinleşiyor, AKP iktidarı ise hala bu yangını seyrediyor. Fahiş artan maliyetler ve ürünlerin para etmemesinden kaynaklı çiftçilerimizin üretimden vazgeçmesi ana sebep olmak üzere çok ciddi bir gıda kriziyle karşı karşıyayız. Market baskınlarıyla üretim boyutunu görmezden gelenler, köklü sorunlara kalıcı çözüm üretmiyor” dedi.
ÖNERİLERİNİ PAYLAŞTI
İnsanların alım gücünün düştüğünü, üretenlerin perişan halde olduğunu, büyüyen sorunlara çare bulunması gerektiğini ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Derhal kamucu tarım politikası değişikliğine gidilmeli, yerli üretim ve üretici desteklenmelidir. Tarım Bakanlığı yeniden yapılandırılmalı, liyakatli kadrolar göreve gelmelidir. Verimli tarım arazilerimiz, meralarımız, zeytinliklerimiz Arazi Kullanım Planlaması kapsamında korunmalıdır. Dışarıya bağımlı temel ürünler öncelikli olarak gıda arzı sorunumuzu gidermek için ülke düzeyinde Tarımsal Üretim Planlaması yapılmalıdır. Yem sorunu çözülüp hayvancılık geliştirilmelidir. Gıda tedarik zincirinde çok uluslu şirketler ve zincir marketlerin kar amacına boyun eğilmemeli, üretici ve tüketici kooperatifleri desteklenmelidir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.