Barut:Fahiş zamları unutup algı oyunu oynuyorlar

Barut:Fahiş zamları unutup algı oyunu oynuyorlar
Yayınlama: 30.12.2022
A+
A-

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 2022 yılında AKP’nin uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle üretenin gülmediğini, tüketenin ise ağladığını belirterek, “Çiftçimiz de halkımız da 2023’te tüm dertlerinden kurtulmak istiyor. Halkın ocağına incir ağacı diken AKP’den yeni yılda kurtulacağız” dedi. Son dönemde yemden gübreye yüzde 400’ü aşan zamlar nedeniyle çiftçinin ve besicinin kan ağladığını aktaran Barut, “Tarıma, üreticiye ve tüketiciye destek vermeyip köstek olanlar, ‘Karma yemde yüzde 5, gübrede 13’e varan indirim ve sabit fiyat’ müjdesi diye algı oyunu oynuyor. İlk seçimde hesap verecekler” diye konuştu.
FAHİŞ ARTIŞI ÖRNEKLERİYLE ANLATTI
Uzun süren pandemiyle birlikte tüm dünyada tarımın sağlıklı yaşam için vazgeçilmez öneminin anlaşıldığını ifade eden Ayhan Barut, “Bir tek AKP eliyle savrulan Türkiye’de bu anlaşılmadı. Tarım bitirildi, çiftçi katledildi. Ürünler para etmedi, üretici borca battı, iflasa sürüklendi. AKP eliyle perişan edilen halkımız Avrupa’da gıda enflasyonu şampiyonu olduğumuz için alıp tüketemez hale getirildi. Çiftçinin en temel girdisi olan mazot 2021 yılı Ocak ayında 7 liraydı, bugün 24 liraya fırladı. Tarımsal üretimde kullanılan mazottan gübreye, zirai ilaçtan tohuma her şeyde dışa bağımlıyız. 1 Ocak 2021 tarihinde dolar kuru 7 liraydı, bugün 19 lira. Yani dışarıdan aldığımız her şey fahiş biçimde zamlandı” şeklinde konuştu.
“ALGI OYUNUNU KİMSE YEMİYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, insanların aklıyla dalga geçer gibi açıklamalar yaptığını bildiren Barut, “Yanlış tarım ve ekonomi politikaları nedeniyle yemden gübreye son dönemde yüzde 400’ü aşan zamlar yaparak çiftçinin ve besicinin belini büktüler. Destek vermeyip köstek olanlar, ‘karma yemde yüzde 5, gübrede 13’e varan indirim ve sabit fiyat’ diye algı oyunu oynuyor. Enflasyon canavarını hortlatıp fahiş zamlarla maaşları eritenler, Tarım Kredi Marketlerinde indirim yalanlarına sarılıyor. Yemezler” açıklamasında bulundu.
“YENİ YILDA KURTULACAĞIZ”
Üreten ve tüketenlerin 2022 yılında çok zor günler geçirdiğine işaret eden Barut, “AKP sayesinde üreten gülmedi, tüketen ağladı. Ancak yeni yıldan umutluyuz. Yeni yıldan beklentimiz büyük. Çiftçimiz de halkımız da 2023’te tüm dertlerinden kurtulmak istiyor. Çilenin bitmesini beklerken, nefes alacağı günlerin hayalini kuruyor. Halkın ocağına incir ağacı diken AKP’den yeni yılda kurtulacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.