Barut: Cellat gibi vatandaşın gırtlağına yapışıyorlar

Barut: Cellat gibi vatandaşın gırtlağına yapışıyorlar
Yayınlama: 28.10.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, yurttaşların bankalarda takibe düşen borcunun 30 milyar lirayı aştığını, icra dairelerinde 24 milyon dosyanın beklediğini söyledi. AKP iktidarının halkı icra ve borç batağına sapladığını aktaran Barut, “Bankalar tahsil edemedikleri borçları, finans ve varlık yönetim şirketlerine satıyor. Banka bilançolarını düzeltiyor ama olan gariban vatandaşa oluyor. Borçları tahsil etmek için alan o şirketler, adeta cellat gibi borçlu vatandaşın gırtlağına yapışıyor” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “AKP iktidarı ülkemizi iflasın eşiğine getirdi. Esnafından çiftçisine, emeklisinden işçisine herkes borç batağına saplandı. Vatandaşlarımızın vadesinde ödeyemediği için bankalarca icra takibindeki borçları 30 milyar lirayı aştı. Varlık yönetimi şirketlerine ve TOKİ’ye olan borçlar dahil edilince 60 milyar lirayı bulan borç dağı oluştu. İcra dairelerinde bekleyen dosya sayısı 24 milyon oldu” diye konuştu.

Türkiye’de derinleşen ekonomik kriz, artan yoksulluk ve açlık nedeniyle AKP iktidarını sert sözlerle eleştiren ve borçlu vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti: “AKP iktidarına sesleniyoruz. Ülkeyi batırdınız, halkı borç batağına soktunuz. Bankalar tahsil edemedikleri borçları, finans ve varlık yönetim şirketlerine satıyor. Banka bilançolarını düzeltiyor ama olan gariban vatandaşa oluyor. Borçları tahsil etmek için alan o şirketler, adeta cellat gibi borçlu vatandaşın gırtlağına yapışıyor. Avukat ve icra masrafı gibi bahanelerle 3 liralık borç 6 liraya çıkıyor. Bu soygun düzeni son bulsun. Bu kanayan yaraya çare bulunsun!”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.