BAKANLIK UYARDI: “ORMAN YANGINLARINA SEBEP OLANLAR YAPTIRIMLARA TABİİ TUTULACAK”

Orman yangınlarının artışta olduğu bu günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı, orman yangını suç ve cezalarını yayımladı.

BAKANLIK UYARDI: “ORMAN YANGINLARINA SEBEP OLANLAR YAPTIRIMLARA TABİİ TUTULACAK”
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden orman yangını suç ve cezalarını yayımladı.  Sıcaklıkların normallerin üzerinde artış gösterdiği bayram günlerinde, vatandaşlar orman alanlarına akın etti.

‘YEŞİL VATAN İÇİN’

Tarım ve Orman Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu şekilde uyarıda bulundu; “Sıcaklıkların normallerin üzerinde artış gösterdiği bu günlerde ‘Yeşil Vatan’ için dikkatimiz de normallerin üzerinde olmalı. Küçük bir ihmal büyük felaketlere sebep olmasın. Unutmayalım ki, orman yangınlarına sebep olanlar için ağır cezalar ve yaptırımlar uygulanmaktadır.”

ORMAN YANGINI SUÇ VE CEZALARI

Orman yangınlarına sebep olanlar için Tarım ve Orman Bakanlığı suç ve cezaları sosyal medya hesabından paylaştı. Ölüm veya yaralanma meydana gelmesi halinde bu cezalar dışında ayrıca ceza uygulanacağını belirten Tarım ve Orman Bakanlığı’nın paylaşımı şu şekilde:

“ Suç; Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak orman yangınına sebebiyet vermek. (cezası 3 yıldan 10 yıla kadar hapis), Suç; Kasten orman yakmak (10 yıldan az olmamak üzere hapis ve on bin güne kadar adli para cezası) Suç; Devletin güvenliğine karşı kurulmuş örgüt faaliyeti çerçevesinde ormanları yakmak (cezası Müebbet hapis ve yirmi beş bin güne kadar adli para cezası) Suç; Ormanda izin verilen yerlerin dışında ateş yakmak. Suç; Ormanda yaktığı ateşi söndürmeden mahali terk etmek. Suç; Ormanlara sönmemiş sigara ve yangınına yol açabilecek madde atmak. Suç; Anız yakmak. (Cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezası)

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.