“Bakan hasar yok diyor ama barajda çok derin çatlaklar var”

“Bakan hasar yok diyor ama barajda çok derin çatlaklar var”
Yayınlama: 06.03.2023
A+
A-

CHP’li Milletvekilleri, gövdesinde 2 insan boyunda yarıklar oluşan barajla ilgili acil adım atılmasını istedi

(HABER MERKEZİ)-TOROS- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Üyesi Milletvekilleri Ayhan Barut, İlhami Özcan Aygun ve Okan Gaytancıoğlu, “Deprem nedeniyle barajlarda hiç sorun yok” diyen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye Malatya’da tepki gösterdi. Yaklaşık 80 bin dönüm alanı sulayan ve gövdesinde iki insan boyunu aşan derin yarıklar oluştuğu için suyu tahliye edilen Akçadağ Sultansuyu Barajı’nda incelemelerde bulunan CHP’li Milletvekilleri, Bakan ve yetkilileri acil adım atarak soruna çare bulmaya çağırdı.
DEPREM MAĞDURLARIYLA GÖRÜŞTÜLER
CHP Genel Merkezi’nce deprem yaralarının sarılması için deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Üyesi Milletvekilleri Ayhan Barut, İlhami Özcan Aygun ve Okan Gaytancıoğlu, Adıyaman’ın hemen ardından depremin vurduğu Malatya’da çalışmalar yaptı. CHP Heyeti Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ve deprem mağdurlarına başsağlığı dileyerek ‘geçmiş olsun’ temennilerini iletti. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya’daki Ziraat Odası Başkanları, çiftçiler ve hayvan yetiştiricileri ile görüşen CHP Heyeti, Doğanşehir Topraktepe Köyü’nde enkazların altında binlerce ton kurutulmuş kayısısı kalan üreticilerin sorun ve taleplerini de dinledi. Malatya’nın Akçadağ İlçesi’nde depremden büyük zarar gören Sultansuyu Barajı’na giderek incelemelerde bulunan CHP’li Milletvekillerine Darende Ziraat Odası Başkanı Orhan Karaca ve Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Mehmet İnal da eşlik etti. CHP Heyeti’nin inceleme yapmak için geldiği bölgede yabancı uyruklu akademisyenlerin baraj bölgesinde inceleme yaptığı görülürken bakanlık yetkililerinin henüz bölgeye gelmediği bildirildi.
DEV YARIKLARI GÖSTEREREK BAKANA SESLENDİ
“Barajlar hem insan hayatı için hem de tarım için oldukça önemlidir” diyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise, ‘Barajlarımızda bırakın yarılmaları, çatlak dahi yok’ açıklamasını hatırlatarak şunları vurguladı;”Bakanın bu sözleri, maalesef halkımızı, insanlarımızı kandırmasına yöneliktir. İşte şimdi burada Malatya’da Sultansuyu Barajındayız. İki insan boyunda gövde yarılmış kullanılamaz durumda. Bunların hepsi birer milli servettir. Bizi hayata yeniden döndürecek, hayata bağlayacak olan tarımdır, tarımda suyla yapılır. Şu anda bu baraj boşaltılıyor ve buradaki alanlar maalesef susuz kalacak önümüzdeki süreçte tarımsal üretimde azalmalar meydana gelecek. Buradan Tarım bakanına çağrı yapıyoruz, siz nasıl elemanlarla çalışıyorsunuz da Türkiye’de barajların sorunu olmadığını söylüyorsunuz. Gelin burada, üç baraj gördük, bu üçüncü baraj gövdelerde çatlamış, siz duymadıysanız görmediyseniz biz size buranın hasarlı olduğunu buradan duyuruyoruz. Gelin burayı kontrol edin.”
Darende Ziraat Odası Başkanı Orhan Karaca ve Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Mehmet İnal da, yetkilileri bölgeye davet ederek barajla ilgili adım atılmasını, çiftçi mağduriyetinin önlenmesini istedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.