Adana’da aynı okulda öğrenim gören iki öğrenci, aynı dönemde kansere yakalanıp bir yıl eğitimden uzak kaldıktan sonra hastalığı yenip okullarına döndü. Piri Reis Anadolu Lisesi’nin öğrencileri 10. sınıf Abdullah Yavuz Erkan (15) ve 12. sınıf Mehmet Çağrı Kandemir (17), gördükleri tedavinin ardından sağlıklarına kavuşunca okulda öğretmenleri ve arkadaşları tarafından balonlarla karşılandı. Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi’ndeki Piri Reis Anadolu Lisesi'nde okuyan iki öğrenci, geçen yıl aynı süreçte kansere yakalandı. Abdullah Yavuz Erkan’a akut lenfoblastik lösemi, Mehmet Çağrı Kandemir’e ise lenfoma teşhisi konuldu. Tedavileri boyunca kemoterapi nedeniyle okuldan uzak kalan öğrenciler, derslerine uzaktan eğitimle devam etti.
Yaklaşık bir yıl süren tedavi sürecinin ardından iki öğrenci aynı doktora giderek hastalığı yenmeyi başardı. Sağlıklarına kavuşan Erkan ve Kandemir, yeniden adım attıkları okulda arkadaşları tarafından büyük bir sürprizle karşılandı. İstiklal Marşı programı sırasında öğretmen ve öğrenciler, ellerindeki uçan balonları gökyüzüne bırakarak iki arkadaşın dönüşünü kutladı. Duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler, uzun bir aranın ardından sınıflarına dönmenin mutluluğunu yaşadı.

“Kendimi çok mutlu ve değerli hissettim”
Lenfoma tanısıyla tedavi gören 12. sınıf öğrencisi Mehmet Çağrı Kandemir, zorlu süreci anlatarak, “2024 yılı Kasım ayında teşhis konuldu ve o günden sonra okula hiç gelemedim. Şu an 12’nci sınıftayım, sınava hazırlanıyorum. Kemoterapi çok zor bir süreçti ama genç olduğum için daha kolay atlattım,” dedi.
Okuldaki sürpriz karşılamanın kendisini derinden etkilediğini söyleyen Kandemir, “İstiklal Marşı için çağırdılar, bir anda balonları görünce şok oldum. Onlarca balonu gökyüzüne bıraktılar. Kendimi çok mutlu ve değerli hissettim. Bu hastalığa yakalanan kişiler inancını kaybetmesin. Her türlü iyileşirsiniz. Ben uçak mühendisi olmak istiyorum,” ifadelerini kullandı.

“İlk 6 ayın sonunda merdiven bile çıkamıyordum”
Akut lenfoblastik lösemi teşhisiyle tedavi gören 10. sınıf öğrencisi Abdullah Yavuz Erkan ise, sürecin en başında kalbinde 13 santimetrelik tümör bulunduğunu belirterek, “Önce tüberküloz teşhisi konuldu, sonra biyopsiyle kanser olduğu anlaşıldı. Kemoterapinin ilk 6 ayı çok zordu. Spor yapan biri olarak hastaneden çıktığımda merdiven bile çıkamıyordum,” dedi.
Hastalığı tamamen yendiğini vurgulayan Erkan, okulda hazırlanan sürpriz nedeniyle büyük mutluluk yaşadığını belirterek, “Diğer arkadaşımın da benimle aynı doktora gittiğini yeni öğrendim. İstiklal Marşı sonrası herkesin elinde balon vardı, inanılmaz mutlu oldum. Kimse inancını kaybetmesin, siz inandıktan sonra her şeyi başarırsınız. Ben psikiyatrist olmak istiyorum,” diye konuştu. İki öğrencinin aynı dönemde kansere yakalanıp aynı doktorun tedavisiyle sağlığına kavuşması, okulda hem duygu dolu hem de umut veren anlara sahne oldu. Öğretmenler ve öğrenciler, “Mücadele eden her çocuk kahramandır” diyerek iki arkadaşın başarısını kutladı.




