Ayhan Barut’tan şaşırtan hesaba sert tepki

Ayhan Barut’tan Meclis’te çiğ süt üretim maliyetinin düşük gösterilmesine tepki.

Ayhan Barut’tan şaşırtan hesaba sert tepki
Yayınlama: 30.07.2024
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, iğneden ipliğe her şeye zam gelirken ve üretim maliyetleri katlanarak büyürken çiğ süt üretim maliyetinin düşürülerek açıklanmasına tepki gösterdi. Şaşırtan maliyet hesabına isyan eden Barut, akıl tutulması olarak nitelediği durumu kabul etmediklerini söyledi.

‘HER ŞEY ZAMLANIRKEN MALİYET DÜŞTÜ’

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nun bu dönemki son oturumunda söz alan Ayhan Barut, “Ülkemizde ‘Bu kadar da olmaz’ denilen ne varsa sayenizde görüyoruz. Ülkemizde iktidarın da kabul ettiği gibi çok yüksek enflasyon var. Fahiş zamlar, artan vergiler ve büyüyen bir kriz de cabası. Ulusal Süt Konseyi ise, Mayıs ayında 12.41 lira olan çiğ süt üretim maliyetini Haziran ayı için 12.37 lira olarak duyurdu. Yani maliyet güya düşmüş” dedi.

ŞAŞIRTAN HESAP

Süt üreticilerinin sorunlarına ve çözüm noktasındaki taleplerine değinen Barut, “Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz?. Kötü bir şaka mı yapıyorsunuz? Çiğ süt referans fiyatı 14.65 lira. Bu hesapla her üretici 2.28 lira kar ediyormuş. O zaman niye inekler kesime gidiyor? Yemden samana tüm maliyetler fırlarken bu akıl tutulmasını kabul etmiyoruz. Alınteriyle üretenlerin yakasından düşün” diye konuştu.

Kaynak: Ayhan Barut/Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.