Ayhan Barut’tan Meclis’te vergi isyanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis’te devletten milyarlarca liralık iş alan iktidar yandaşı firmaların vergi ödememesi konusunda isyan etti.

Yayınlama: 29.07.2024
A+
A-

AKP iktidarını sert sözlerle eleştiren Barut, “Halka ve emekçiye yok ama yandaşlara oluk oluk akıtıyorlar. Bu haramilerin düzenini bozmak zorundayız. Halkımızın desteğiyle başaracağız” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Yandaş şirketlerin, 5 çetelerin vergi borçlarını sıfırlamayla ünlü AKP iktidarı yine sobelendi. Son günlerde devletten milyarlarca liralık ihale alan ve hiç vergi ödemediği görülen şirketler ortaya çıktı. Hazine Bakanlığı, ‘Vergide adalet, etkinlik ve kazanca göre vergileme, politikalarımızın ana unsurudur’ diye açıklama yapmış. Ne yaptığınız ayan beyan ortada. Siz kimi kandırıyorsunuz?” diye konuştu.

“YANDAŞA OLUK OLUK AKITIYORLAR”

Halkın derin bir ekonomik kriz içinde açlık ve sefalete sürüklendiğini aktaran Barut, “Milyonlarca asgari ücretli, emekli ve memur yüksek enflasyon ve fahiş zamlarla ezilirken ne yaptılar? Sorunları çözmek yerine daha da derinleştirdiler. Halkın alım gücünü yükseltmek yerine açlık ve sefaleti büyüttüler. Milyonlarca emekçinin cebindekileri, zamlar ve yüksek vergilerle yok ettiler. Halka ve emekçiye yok ama yandaşlara oluk oluk akıtıyorlar. Bu haramilerin düzenini bozmak zorundayız. Halkımızın desteğiyle başaracağız!” şeklinde konuştu.

Kaynak: Ayhan Barut/Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.