Ayhan Barut: “Zalimin zulmüne direnmeyi sürdürüyoruz”

CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut ve Orhan Sümer, Adana’da Muharrem orucunu canlarla açtı.

Ayhan Barut: “Zalimin zulmüne direnmeyi sürdürüyoruz”
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Orhan Sümer, Adana’da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda Muharrem orucunu canlarla birlikte açtı.

Hz. Hüseyin nezdinde Kerbela şehitlerini anan, Madımak, Maraş ve Çorum başta olmak üzere bütün katliamları lanetleyen Ayhan Barut, Ehlibeyt yolunda zalimin zulmüne karşı direnenlerin karanlığa boyun eğmeyeceklerini söyledi.

HACI BEKTAŞ VELİ VAKFINDA BULUŞTULAR

Muharrem ayı dolayısıyla CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut ve Orhan Sümer, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi’ne gidip canlarla buluştu. Muharrem orucunu canlarla birlikte açan ve Vakıf Başkanı Saim Yılmaz’ın verdiği duaya eşlik eden Barut ile Sümer, bir süre canlarla sohbet edip görüş alışverişinde bulundu. Yas-ı matem ayında tutulan oruçların, yapılan ibadet ve hizmetlerin Hakk katında kabul olmasını dileyen Ayhan Barut, “Yol cümleden uludur. Bu şiarla zalimin zulmüne karşı Hüseyni duruşumuzu koruyacağız, karanlığa teslim olmayacağız” dedi.

“ZALİMİN ZULMÜNE KARŞI HÜSEYNİ DURUŞ”

Hz. Hüseyin nezdinde, başta Kerbela olmak üzere bütün şehitleri saygı ve rahmetle anan Ayhan Barut, şunları kaydetti:

“Canlarımızla hep bir arada olmanın, birlik, beraberlik ve dayanışmayı büyütmenin gururunu yaşıyoruz. Alevi – Bektaşi tarihinin acısı da, yası da, matemi de çok fazla ne yazık ki. Çünkü, ‘İncinsen de incitme’ şiarıyla yürüyenler, yolu her şeyden üstün tutanlar zalime karşı hep Hüseyni duruş sergilemiştir. Hz. Ali ve Ehlibeyt’in izinde can verseler de zalimin zulmüne boyun eğmemişlerdir. İşte tam da bu nedenle Kerbela’da, Maraş’ta, Çorum’da, Madımak’ta katledilmişlerdir. Hz. Hüseyin’den Hünkar Hacı Bektaş’a, Şeyh Bedrettin’den Pir Sultan Abdal’a zalimin zulmüne boyun eğmeyenlerin yolu engellenemeyecektir. Canları katledenleri, cemevlerini tanımayanları, zorunlu din dersi dayatanları, ayrımcılık ve kötülük yapanları, cana kıyanları tarih affetmeyecek! Zalimin zulmü karşısında ve mazlumun yanında saf tutanlar binlerce yıl geçse aradan hiç unutmayacak.”

Kaynak: Ayhan Barut/Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.