CHP’li Ayhan Barut’tan Ekonomi Eleştirisi
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye’de ekonomik krizin derinleştiğini belirterek iktidara sert eleştiriler yöneltti. Barut, icra dairelerinde dosya sayısının 25 milyona dayandığını, gerçek işsiz sayısının 13 milyonu aştığını ve batık kredi miktarının 500 milyar liraya ulaştığını söyledi.
“Halk Perişan Halde”
Emekli, çiftçi, esnaf ve asgari ücretlinin geçim sıkıntısıyla boğuştuğunu vurgulayan Barut, “Ülkeyi batıran AKP iktidarı hala algı peşinde. Halk perişan halde. Çöken ekonomiyi düzeltmek için hemen seçim istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Üretim Odaklı Politikalarla Çözeceğiz”
CHP olarak çözüm reçetesini ortaya koyduklarını dile getiren Barut, üretim odaklı bir ekonomik model benimsediklerini vurguladı. Barut, “Biz emeğe değer veren, üretimi önceleyen, halkçı politikalarla Türkiye ekonomisini yeniden ayağa kaldıracağız. Halkımızı bu çıkmazdan kurtaracağız” dedi.





