Avusturya’daki gurbetçilerden depremzedelere destek 

Avusturya’daki gurbetçilerden depremzedelere destek 
Yayınlama: 01.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Avusturya’da yaşayan gurbetçiler, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından yardım kampanyası başlattı. Gurbetçiler tarafından toplanan nakdi 4.5 milyon TL’lik bağış ve yardım paketleri deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda dağıtıldı.

Avusturya’nın Graz Şehrinde yaşayan gurbetçiler, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından yardım kampanyası başlattı. Gurbetçiler tarafından nakdi 4.5  milyon TL’lik bağış toplanırken, yardım paketleri de hazırlandı.

Depremin hemen ardından Gaziantep’in Nurdağı ilçesi, Sakçagözü köyü, Atalar köyü, Kartallar köyü, İslahiye’nin Fevzipaşa Beldesi, Hatay, Antakya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve  çevre köyleri başta olmak üzere  depremin etkilediği tüm yerler tek tek gezilerek yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Ramazan ayında da deprem bölgesinde bulunan çadır kentlerde günde 3 bin kişiye yemek ve gıda dağıtımı yapıldı.

Depremden dolayı derin üzüntü yaşadıklarını ve depremzedelerin yaralarını sarabilmek için hemen seferber olduklarını dile getiren yardım gönüllüsü,iş insanı  Önder Budak, Türkiye’de yaşanan büyük acıyı biz Avusturya’daki Türkler olarak yüreğimizde yaşıyoruz. Başlattığımız kampanya ile 4.5 milyon TL’lik bağış ve yardım topladık. Vakit kaybetmeden, birkaç gün içinde yardımlarımızı deprem bölgelerine ulaştırdık. Yardımların bölgede dağıtımı konusunda yine Avusturya’da yaşayan gurbetçi gençlerimiz gönüllü oldular. Gençler, kilometre yol kat edip, depremden zarar gören tüm şehir ve köyleri gezerek vatandaşlarımıza yardım kolilerimizi ulaştırdı. Böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”dedi

Deprem nedeniyle üzgün olduklarını ifade eden Avusturya Atip Graz Mevlana camii yardım gönüllüsü Hasan Barlas ise, “Acımız çok büyük. Ailesini kaybeden insanlar var. Çok zor bir durum. Birlik ve beraberlik olursak yaraları biraz olsun sarabiliriz diye düşündük ve elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalıştık. Avusturya’da öyle bir seferberlik oldu ki, kısa sürede kenetlendik. Buraya geldiğimizde gerçekten ihtiyacın olduğunu gördük. İyi ki birlik olmuşuz. Depremin yaralarını kısa sürede sarmak mümkün değil, bu nedenle herkesi duyarlı olmaya, deprem dolayısıyla mağdur olanların yaralarını sarmak için destek olmaya çağırıyoruz.”diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.