Avukat Savaş Bedir anıldı

Avukat Savaş Bedir anıldı
Yayınlama: 24.10.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Adana’da 2021 yılında uğradığı silahlı saldırıda meslek şehidi olan Av. Savaş Bedir, katledilişinin 21. yılında mezarı başında anıldı. Anma programına Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av. İlker Mengü, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Ayça Kara Sığırcı,  Av. Neval Yurtdaş, Av. Esem Yiğit, Av. Timur Ortatepe, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu üyeleri, TBB Delegelerinin yanı sıra eş ve çocukları katıldılar.

Anma programına katılan avukatlar merhum meslektaşları Av. Savaş Bedir ve aynı olayda şehit olan İcra Memuru Hasan Fındıl’ın kabrine karanfil bırakıp, dua ettiler.

Buruk Mezarlığı’nda düzenlenen anma programında konuşan Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz şunları söyledi:

“Savaş Bedir’i unutmadık, unutmayacağız. 21 yıldır onun adına düzenlediğimiz futbol turnuvası ile adını yaşatıyoruz. Hain bir saldırı sonucunda görevini ifa ederken katledilen, meslek şehidimizi ve aynı olayda yitirdiğimiz icra memuru Hasan Fındıl’ı rahmet ve saygıyla anıyorum. En güzel çağlarında, mesleğe ve yaşama dair umutlar taşıdığı dönemlerinde yitirdiğimiz Av. Savaş Bedir’e yönelen bu saldırıyı ve zihniyeti lanetliyorum. Yaşanması kabul edilmeyen bu olayların altında avukatı mesleki bilgi ve deneyimini sunan kişi olarak değil, dosyanın ve uyuşmazlığın tarafıymış gibi gören zihniyetin saldırısı vardır. Dileğimiz; insanlarımızın hak arayışında ve adalete erişiminde sesi olan meslektaşlarımıza yönelik sözlü ve fiili saldırıların son bulmasıdır. Bu tür üzücü olayların yaşanmaması için de Baro olarak üzerimize düşenleri fazlasıyla yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.