ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım  Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
Yayınlama: 05.12.2022
A+
A-

 

 (HABER MERKEZİ)-TOROS-Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından düzenlenen Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması, 11. yılında büyülü ve heyecanlı bir geceye imza attı.

Dokuma kumaşın değerini ortaya koyan, tasarımcı adayları ve tasarımcılar için özgür ve yaratıcı bir ruh oluşturmalarını sağlayan ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın 11. finali, 2 Aralık 2022 tarihinde Adana Hilton Otel’de gerçekleşti.

Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın final gecesi T.C. Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan, ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı & ATHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Sektör temsilcilerinin de katılım sağladığı bu gecede büyük bir heyecan yaşandı.

Açılış konuşmalarının ardından İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’yle AKİB üzerinden Adana ilinde 2021 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 10 firma ile ATHİB üzerinden 2021 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 10 firma açıklandı. Açıklanan firmalara plaket takdim edildi. AKİB Adana ili ve ATHİB üzerinden 2021 yılında en çok ihracat yapan 1. firma SASA DIŞ TİC.A.Ş. olarak açıklandı.

Birbirinden değerli ve gösterişli tasarımlarla kumaş defilesinin ardından jüri üyelerinin değerlendirmeleriyle yarışmanın kazananları ve yardımcı tasarımcı olarak iş imkânı sunulacak Koton özel ödülüyle birlikte üç ay boyunca staj imkânı sağlanacak LC Waikiki özel ödülü açıklandı.

“Androgyne” teması ile “Esra Hatice Dikmen” yardımcı tasarımcı olarak iş imkânı sunulan Koton özel ödülünü almaya, “Biyofili” temasıyla “Özge Güneş” 3 ay staj yapma imkânı verilen LC Waikiki özel ödülünü almaya hak kazandı.

Yarışmada birinciliği “Lichenes” teması ile “Esra Bekiroğlu”, ikinciliği “Doğanın Renkleri” teması ile “Hamide Çelik” ve üçüncülüğü Kendiliğinden” teması ile Eylem Barin” kazandı.

Finalistler arasında dereceye layık görülen tasarımcılardan, birinciye 100.000 TL ve Yabancı Dil Eğitim Bursu, ikinciye 75.000 TL, üçüncüye 50.000 TL para ödülü verilecek. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın en önemli ödülü ise; Ticaret Bakanlığımızca, dereceye giren finalistimize yurt dışında iki yıl eğitim imkânı sağlanacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.