Aslan, “Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ne ilgi büyük”

Aslan, “Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ne ilgi büyük”
Yayınlama: 26.09.2022
A+
A-

 

Yeşilay Adana Şube Başkanı Zuhal Aslan, Yeşilay Paydaş Yönetimi ve Kaynak Geliştirme Direktörü Egemen Akyüz’le birlikte Yeşilay ve YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) hakkında bilgi verdi.

Başkan Aslan, Yeşilay’ın alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji olmak üzere, beş farklı bağımlılık alanında mücadelesini sürdürürken; önleme ve rehabilitasyon faaliyetleri yürüttüğünü belirtti.Yeşilay’ın Türkiye genelinde 120 şubesiyle çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Aslan,  “Yeşilay, 95 Ülke Yeşilayı ile bağımlılık alanındaki deneyimini uluslararası arenada paylaşıyor.”dedi.

Başkan Zuhal Aslan, korona virüsten sonra Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ne (YEDAM) gelen çağrıların 9 kat arttığını belirtti. Türkiye ve Kıbrıs geneli 105 YEDAM olduğunu belirten Aslan, “İlk korona virüs vakasının görülmesinden bu yana tütün bağımlılığı ile ilgili YEDAM’a 20 bini aşkın arama geldi. Korona virüsten sonra tütün özelinde gelen aramalar 9 kat arttı. Bugüne kadar toplamda ise 500 bini aşkın arama geldi. Bu merkezlerimizde yüz yüze ve ücretsiz olarak hizmet veriliyor” diye konuştu.
Aslan, Yeşilay’ın diğer faaliyetleri hakkında ise “Yeşilay olarak hedefimiz, herkesin bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam sürmesini, bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmalarımızda çocukların küçük yaşlardan itibaren sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmelerini, gençlerin ise bağımlılık riskinin farkında olmalarını ve her yaştan yetişkinin sağlıklı bir yaşam sürmesini önemsiyoruz. Bunun için sporun, kültür-sanatın, eğitimin gücünden yararlanarak pek çok proje hayata geçiriyoruz. Dileğimiz sağlıklı bir hayat, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir gelecektir. Vatandaşlarımızın da, sağlıklı yaşamaya karar vermelerini gönülden temenni ediyoruz”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.