ASİM BAŞKANI MAHMUT ERASLAN’DAN ANKARA ÇIKARMASI

ASİM BAŞKANI MAHMUT ERASLAN’DAN ANKARA ÇIKARMASI
Yayınlama: 10.10.2022
A+
A-

 

Türkiye’nin farklı illerinden STK platformlarının Başkanları Ankara’da Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki ve Numan Kurtulmuş ile görüştü. Görüşmelere Adana’dan ASİM adına Başkan Mahmut Eraslan katıldı. Kentin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Adana Sivil İnisiyatif Meclis (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan, Türkiye’nin diğer illerinden STK platformlarının başkanlarıyla Ankara’da bir dizi ziyaretler yaptı.

İlk görüşme AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile yapıldı. Heyet daha sonra AK Parti Genel Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş ile görüştü.

Görüşmelerin ardından Adana’ya dönen ASİM Başkanı Mahmut Eraslan ASİM’in Davet ve Kardeşlik Vakfı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekim ayı olağan toplantısında konuyla ilgili bilgiler verdi.

Ailenin, kişinin ve toplumun korunması noktasında ilgili Bakanlar ve STK’ların katılımıyla bir çalıştay, sığınmacı ve mültecilerin entegrasyonu konusunda da Valiliklerin öncülüğünde çalışmalar yapılması noktasında görüş birliğine varıldığını ifade eden Eraslan; STK’ların şehrin atanmış ve seçilmiş yöneticileriyle istişare toplantıları yapması, emekli olmuş ancak hayata aktif katılım sağlayacak vatandaşların durumu, kamu görevlilerinin görevini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için atılacak adımlar, geçmişte faili meçhul kalmış cinayetler başta olmak üzere toplumsal infial uyandıran olayların dosyalarının yeniden açılması, yabancı uyruklu öğrencilerin yaşadığı zorluklar konusunda da fikir alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Mahmut Eraslan’ın dışında görüşmelere Kayseri STK’ları adına Ahmet Taş, Konya STK’ları adına Sami Sorgun, Antalya STK’ları adına Alpaslan Aslan, Adapazarı STK’ları adına Gazanfer Üvez, Van STK’ları adına Ertuğrul Balibey, Ankara STK’ları adına Osmanlı Yurt ve Mesut Çaça katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.