Artan sigorta maliyetleri vatandaşları zorluyor

Artan sigorta maliyetleri vatandaşları zorluyor
Yayınlama: 03.01.2023
A+
A-

 

 

Tecrübeli acente sahibi ve sigorta danışmanı olan Ahmet Zeren (52), son dönemlerdeki sigorta artışları ve taksit seçeneğinin kaldırılmasının vatandaşları zor durumda bıraktığını söyledi.  Zeren, sigortacılar açısından maliyetlerin artması yeni poliçelerin fiyatlarının artmasına neden olduğunu belirterek, bu artışların iki önemli nedeninin kurdan dolayı artan yedek parça maliyetleri ve asgari ücrette yaşanan zam oranı olduğunu ifade etti.

TRAFİK KASKOSU YAPTIRANLARIN SAYISI AZALIYOR

Zeren, ikinci el araç ilan platformlarından birinin, 2022 yılının kasım ayında otomobil sahiplerinin araç kaskoları ile ilgili düşüncelerini ve davranışlarını ortaya koyan bir anket gerçekleştirdiğini, bu anketin sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 52,5’inin kasko yaptırmayacağının ortaya konulduğunu ifade etti. Enflasyonun artması tüm sigorta maliyetlerini artırdığını ve bunu müşterilere yansıtmak zorunda olan sigorta firmalarının zam yapmak zorunda olduğunu belirten Zeren, “Acente olarak Trafik Kasko işlerini büyük oranda azaldığını söyledi.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI BİLE YAPTIRAMIYORLAR

Zeren, “Türkiye’de zorunlu olmasına rağmen trafik sigortası yapanların oranı yaklaşık yüzde 75 civarında. Türkiye Sigorta Birliği’nin verilerinden yararlanarak hazırladığı bir analize göre sigorta ve kasko primlerinde geçen yıla göre büyük artış yaşandı” 25 milyon 920 bin motorlu kara taşıtından 5 milyon 277 bin tanesinin zorunlu trafik sigortasının olmadığını belirten Zeren, “kabaca hesaplanırsa bu tüm araçların beşte birine denk geliyor” dedi.

BANKALARIN KASKO VE TRAFİK SİGORTASI UYANIKLIĞI

Zeren, bankalardan taşıt kredisi kullanan vatandaşlarımızın sigorta şirketini seçme hakkının sınırlandırılamayacağını, kasko sözleşmesine veya kredi sözleşmesine kaskonun belirli bir sigorta şirketine yaptırılmasına ilişkin konan her türlü şartın hükümsüz olacağını vurguladı.

Zeren, bankaların taşıt kredisi verirken, kasko ve trafik sigortasının da kendilerinden alınmasını istediğini, ancak çoğu bankanın çalıştığı sigorta şirket sayısının az olmasından dolayı detaylı fiyat araştırması yapmadıklarını ve vatandaşlarımıza normal fiyatların çok üzerinde kasko ve trafik sigortası teklifleri sunduklarını ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.