Arslan: Tasarruf Tedbirleri Kamu Müteahhitlerini Zora Sokacak Sarıçam Belediye Meclis Üyesi ve Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkan Vekili Hüseyin Arslan, geçtiğimiz hafta ilan edilen tasarruf tedbirlerinin...

Yayınlama: 21.05.2024
Düzenleme: 21.05.2024 15:46
A+
A-

Arslan: Tasarruf Tedbirleri Kamu Müteahhitlerini Zora Sokacak

Sarıçam Belediye Meclis Üyesi ve Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkan Vekili Hüseyin Arslan, geçtiğimiz hafta ilan edilen tasarruf tedbirlerinin kamu müteahhitleri üzerindeki etkisine dair önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, tasarruf tedbirleri paketinin kamuya iş yapan yükleniciler için ciddi sıkıntılar doğuracağını belirtti.

Arslan, “İlan edilen tasarruf tedbirleri paketi, belirli bir gerçekleşme seviyesinin altındaki işlerin ödeneklerinin çıkmayacağı ve önümüzdeki yıllara erteleneceği şeklinde düzenlemeler içeriyor. Bu durumda, sabit fiyatla ve çok düşük fiyat farklarıyla iş yapan kamu müteahhitlerinin bu işleri devam ettirmesi mümkün değil” dedi.

Açıklamasında, mevcut durumun kamu müteahhitlerini ekonomik açıdan büyük bir çıkmaza sürükleyeceğine dikkat çeken Arslan, “Bir an önce meclisin, kayıtsız şartsız tasfiye hakkını yüklenicilere veren bir yasa çıkarması gerekmektedir. Aksi takdirde tasarruf yönergesi, bazı kamu müteahhitleri için idam fermanı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Arslan, kamu projelerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi ve yüklenicilerin mağdur olmaması için yetkilileri acil tedbirler almaya davet etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.