ARGE ve inovasyon dostu AOSB

ARGE ve inovasyon dostu AOSB
Yayınlama: 31.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) -Değişimi ve sürekli yenilenmeyi destekleyen, yaşanabilir bir çevre, sürdürülebilir ekonomik gelişme ve Türkiye’nin rekabetçi gücüne katkı için AR-GE ve inovasyonu teşvik eden Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin (AOSB) 3. Ulusal Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması’nda dereceye giren projelerin sahiplerine düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Yeniliği destekleyen, yaptıkları üretim, ihracat ve istihdamlarıyla ekonomiye güç veren katılımcılarına sorunsuz ve kesintisiz üretim imkanları sumakla yetinmeyen, üniversite sanayi iş birliği ile bilgiyi üretime kazandıran AOSB’nin, ulusal çapta düzenlediği yarışmanın ödül töreni gerçekleşti.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, 500 bin TL ödülün dağıtıldığı törenin açılışındaki konuşmasına, projenin amaçlarından söz ederek başladı.

Sütcü, Türk sanayisine fayda sağlanması, katma değeri yüksek projelerin ülke ekonomisine kazandırılması, AR-GE ve İnovasyon kültürünün yaygınlaştırılması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi, AR-GE ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması ve bu konudaki fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla düzenledikleri yarışmanın önemine vurgu yaptı.

Başkan Sütcü, “Bir sanayici olarak yatırım yapmak, işletme açmak, istihdam yaratmak, katma değerli ürünler üretmek temel amaçlarımızdandır. Bunlar ancak mali ve beşerî kaynaklar, girişimcilik isteği, ekonomik konjonktürün uygunluğu, tecrübe ve imkânların bütünleşmesiyle gerçekleştirilebilir. Bu şartlar bir araya geldiğinde istediğiniz hedefe ulaşır ve ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlarsınız. Ancak hiçbir yatırım, hiçbir fabrika insanımızın girişimcilik kültürünü geliştirmekten, onları cesaretlendirmekten, bilimsel çalışmaları desteklemekten, üniversitelerimizi güçlendirmekten, AR-GE faaliyetlerini ön plana çıkartmaktan daha kıymetli değildir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.