Annelerin bu feryadı artık bitsin

Annelerin bu feryadı artık bitsin
Yayınlama: 23.05.2023
A+
A-

(İHA) – Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat direnişi HDP il binası önünde kararlılıkla devam ediyor.

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemini başlatan ailelerin çocuklarını HDP binasının önündeki çadırda bekleyişi bin 358 gündür aralıksız sürüyor. Evladı Ramazan’ın 1 Haziran 2015 tarihinde HDP’liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden Mevlüde Üçdağ, çocuğunu alana kadar il binası önünden bir yere ayrılmayacağını söyledi.

Oturma eylemindeki amaçlarının tek sebebinin evlatları olduğunu dile getiren Üçdağ, “Benim oğlum 1 Haziran 2015 tarihinde maalesef HDP tarafından kandırılıp dağa götürüldü. Lice kırsalına gittiğimde oğlumun oy toplamaya gittiğini söylediler. O zaman HDP 8 milletvekili çıkarmıştı. Ama oğlumu geri vermediler. Oğlumun dağa gönderildiğini duyduğumda dünya başıma yıkılmıştı. HDP’yi aileler olarak kapattık, ama Yeşil Sol Parti ismiyle yine meclise girdiler. Oğlum artık yeter, içimizdeki ateşe yeter diyoruz. Biz buraya siyaset için gelmedik, sadece çocuklarımızı istiyoruz. Annelerin bu feryadı bitsin artık” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.