Adana'da aynı eve ikinci kez girmeye çalışan kadın hırsızlık şüphelileri yakalandı
Adana'da aynı eve ikinci kez girmeye çalışan kadın hırsızlık şüphelileri yakalandı
İçeriği Görüntüle

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde gece çıkan yangın, iki katlı bir evin çökmesine neden oldu. Yangında işitme ve konuşma engelli iki kardeş hayatını kaybederken, yan evde bulunan diğer engelli ağabey camdan atlayarak hayatta kaldı. Yaralı olarak kurtulan ağabeyin hastanedeki tedavisi sürüyor.

Yangın, Saimbeyli’nin Maltaş Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, gece saatlerinde işitme ve konuşma engelli kardeşler Mustafa Menteş (84) ve Sıtkı Menteş’in (65) yaşadığı evde sobadan kaynaklı yangın çıktı. Yangını fark eden olmayınca alevler kısa sürede büyüyerek iki katlı evi sardı ve bina çöktü.

Alevler yandaki eve de sıçradı. Bu sırada aynı aileden olan ve işitme-konuşma engelli Mikdat Menteş (85), yaşadığı evden camdan atlayarak kurtuldu. Komşuların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Enkazda yapılan çalışmada hayatını kaybeden iki kardeşin kalıntılarına ulaşıldı ve kimlik tespiti için adli tıpa gönderildi.

Başkan Dal: “İki kardeşimizi kaybettik, yaralımızın durumu stabil”

Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, yangında hayatını kaybeden kardeşlerin kalıntılarının bulunduğunu ve adli tıpa gönderildiğini ifade etti. Ekiplerin olay yerindeki incelemelerinin devam ettiği bildirildi.

Yangından yaralı kurtulan Mikdat Menteş, ilk müdahalenin ardından Kozan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Menteş’in kızı Pınar Işık, babasının başında beklerken; Türk Kızılayı Kozan Şube Başkanı Oğuz Cengiz de hastaneyi ziyaret etti.

Cengiz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Saimbeyli’nin Naltaş köyünde meydana gelen yangında 3 engelli vatandaşımızdan iki kardeşi kaybettik. Duyma ve konuşma engelli vatandaşlarımızdan Mikdat amca ise yanan evin yanındaki evde yaşıyordu. Kendini camdan atarak kurtarmış. Başımız sağ olsun, Allah yaralımıza şifa versin. Başında yanıklar var, kızı ve bizler yanında destek oluyoruz. Saimbeyli Belediye Başkanımız Mahmut Dal da şu anda olay yerinde."

Hastane yetkilileri, Mikdat Menteş’in yanık tedavisinin sürdüğünü ve sağlık durumunun stabil olduğunu bildirdi.

Kaynak: İHA