Akşener, Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için sonuna kadar çalışacağız

Akşener, Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için sonuna kadar çalışacağız
Yayınlama: 20.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim kampanyası dönemince; ‘’Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e’’ kombinasyonuyla çalıştıklarının altını çizen Akşener, seçim sonuçlarına dair konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı oy oranlarıyla birlikte, geçersiz oyları hesaba katan Akşener; ‘’Millet İttifakı’nın adayı sayın Kılıçdaroğlu’nun potansiyel seçmeni sandığa gitmeyen artı, geçersiz oy atan artı, sayın Erdoğan’a oy vermeyen seçmen; Sayın Kılıçdaroğlu’na verilen oy düşüldükten sonra 12 milyon 416 bin 477 potansiyel seçmenimiz var. Bütün bunlara baktığımız zaman bu seçim 0-0’la başlayan ve bir referandum hâline dönmesi gereken bir seçim oluyor.’’ diye konuştu.

14 Mayıs seçimlerinin 2. tura kalmasıyla birlikte İYİ Parti olarak çalışmalarını anlatan Akşener, Millet İttifakı’nın diğer paydaşları ile sandık güvenliği başta olmak üzere görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.
2. tura yönelik iletişim kampanyasının Cumhuriyet Halk Partisi tarafından organize edildiğini ifade eden Akşener, Millet İttifakı’nın sandık ve seçim işleri ile ilgili genel başkan yardımcılarının çalışmalara devam ettiğini belirtti.

14 Mayıs’tan bu yana başkanlık divanı, parti yöneticileri ve milletvekilleriyle birlikte 2. turdaki seçimlere yönelik hazırlık toplantıları gerçekleştirdiğini ifade eden Akşener, hem kendisinin hem partideki yetkililerin kanaat önderleriyle birebir görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade ederek; ‘’81 ildeki tüm teşkilatlarımız, önceki dönem milletvekillerimiz ve yeni seçilen milletvekillerimiz Çarşamba günü akşamından itibaren saha çalışmasına başladılar.
Önümüzdeki 9 günlük süreçte de partimizin tüm kurumları sabah akşam demeksizin sahada olacaklar. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanımız olarak seçilmesi için hepimiz en şiddetli şekilde elimizden gelenin sonuna kadar çalışacağız.’’ dedi.

Haber: Yusuf Kahraman

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.