Akşener, Kılıçdaroğlu pkk’yla, Fetö’yle, Hizbullah’la masaya oturmaz, Harama el uzatmaz, kul hakkı yemez ben kefilim

Akşener, Kılıçdaroğlu pkk’yla, Fetö’yle, Hizbullah’la masaya oturmaz, Harama el uzatmaz, kul hakkı yemez ben kefilim
Yayınlama: 27.05.2023
A+
A-

TOROS – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Balkan Rumeli Mübadil Buluşmasında konuştu.
Salonda bulunan konukları selamlayarak konuşmasına başlayan Akşener, salonda konuk olarak bulunan İlber Ortaylı ve Celal Şengör’e seslenerek; ‘’İlber Hocam, kutup yıldızımız o karşımda olunca birkaç kelam etmek istiyorum. Yanlışım olursa sakın düzeltmeyin.’’ dedi.

Kendisi de Rumeli göçmeni olan Akşener; ‘’Muhacir, muhacır, göçmen, Rumeli, Balkan, mübadil isimleriyle anıldık. Ama büyük çoğunluğumuz Anadolu’dan gitme yörüktür, Türkmen’dir. Anadolu’nun sahipleri olarak Rumeli’yi Türkleştirmek, Müslümanlaştırmak için gönderildik. Bizi buradan devlet ebed müddet olsun diye gönderdiler. Bir yanlış yapılıyor. 21 yıldır artarak giden bir misafir muamelesi. Hayır biz misafir değiliz. Biz Rumeli ve Balkanları Müslümanlaştırmak, Türkleştirmek için gönderilmiş; devletimiz tarafından gönderilmiş evladı Fatihanız.’’ diye konuştu.
‘’KADINLAR ÇOK GÜÇLÜDÜR, HAFIZADIR VE ASLA UNUTMAZLAR.’’
Osmanlı döneminde Balkanları Türkleştirmek ve Müslümanlaştırmak için gönderilen bir aileye mensup olduğunu ifade eden Akşener; ‘’Özel bir durumumuz vardır. Kadınlar çok güçlüdür, hafızadır ve asla unutmazlar. İyiliği de, kötülüğü de unutmazlar. Hafızadır kadınlarımız. Çünkü 3 tane iç göçü kadınlar yapmıştır.’’ diye konuştu.

Annesinin amcasının Yemen’de şehit olduğunu söyleyen Akşener, o dönemdeki göçleri anlatarak; ‘’Hepimizin ailesinde bir şehit mevcuttur. Küçücük çocuklarıyla önce Balkanların içinde sonra Balkanlardan Türkiye’ye göç edilmiştir; ayak çıplak, başı kabak. Gözünüzü kapatın ve bir aile düşünün.
Koca yok başta, baba yok başta; dede, anneanne, babaanne var. Kucakta bir küçük çocuk, sırtta bir çocuk, elde bir çocuk. Bir çocuğunuzu feda edeceksiniz. Yazıklar olsun bize ki bunların filmleri yapılmadı. Yazıklar olsun bize ki, yuh olsun bize ki bunları anlatmadık biz. Onun için Suriyelilerle bir tutuluyoruz.’’ dedi.
Göçler esnasında kadınların fedakârlıklarını anlatan Akşener; ‘’İnanılmaz eziyetler görülmüştür. Kadınların hafızası kızlarına geçer. Mezarları yerinde durduğu için Anadolu Türk’ü unutur. Biz unutmayız. En azından ben asla unutmam. Vallahi de, billahi de, tallahi de unutmam.’’ diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve annesi Zübeyde Hanım’a iftiraları hatırlatan Akşener; ‘’Mavi Gözlü Bozkurt’umuzun kendine, annesine yapılan her türlü hakaret gittikçe arttı. En son Rumeli Türklerinin tamamı Suriyelilerle bir tutuldu. Bunun için bir karar vereceksiniz. Bu karar bizleri 21 yıldır küçümseye küçümseye giden, bizleri birilerine tercih ede ede giden, bizlere parmak sallayan ve devamlı Türklüğümüzü sorgulayan; bu nobran, bu abes, tarih, coğrafya, edebiyat, felsefe, mantık bilmez zihniyeti Pazar günü helal oylarınızla devireceksiniz ve 13. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçeceksiniz.’’ diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret ederek konuşmasına devam eden Akşener; ‘’Ben Meral Akşener. 2 Batı Trakya Cumhuriyeti kurmuş Atatürk’ün arkadaşı Hasan Tahsin Argun’un yeğeni ve onun adına diyorum ki; Sayın Kılıçdaroğlu pkk’yla masaya oturmaz, kefilim. Fetö’yle masaya oturmaz, kefilim. Hizbullah’la masaya oturmaz, kefilim. Harama el uzatmaz, kefilim. Babamın amcasının bize bıraktığı en önemli miras dürüstlüğüdür. O dürüstlüğü arkama alarak bütün müktesebatım üzerine kefilim. Bana ihtiyacı yoktur. Ama benim hemşerilerimin arasında kefilim ki kul hakkına el uzatmayacak.’’ diye konuştu.
Akşener konuşmasının sonunda; ‘’13. Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nu seçiyor muyuz?’’ diyerek salonda bulunan misafirlerden Kılıçdaroğlu’na alkış istedi.

Haber: Yusuf Kahraman

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.