AKMİB’İN Şubat ayı ihracatı 215 milyon dolar

AKMİB’İN Şubat ayı ihracatı 215 milyon dolar
Yayınlama: 16.03.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Türkiye’nin Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle olağanüstü bir afetle karşı karşıya kaldığını belirten Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Saadettin Çağan, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve ülkeye başsağlığı diledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük acıyı hafifletmek ve yaraları sarmak için büyük gayret gösterdiklerini belirten AKMİB Başkanı Saadettin Çağan, afet sonrası en önemli gündemin göç sorunu olduğunu vurguladı. Başkan Saadettin Çağan “Depremzede kardeşlerimize barınma imkânları sağlanması ve işletmelerinin faaliyete geçebilmesi için hibe, faizsiz kredi, vergi muafiyeti ve teşviklerin ivedilikle verilmesi gerekiyor.” dedi.

Tüm acılara rağmen üretim ve ihracatın devamlılığını sağlamak için çalıştıklarını vurgulayan Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çağan, deprem felaketlerine rağmen şubat ayında 215 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.