Akdeniz meyve sineği sıkıntıya yol açıyor

Akdeniz meyve sineği sıkıntıya yol açıyor
Yayınlama: 29.09.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Narenciye ve sert çekirdekli meyvelerdeki Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesindeki Yeni Metotlar ve Kısır Böcek Salımı ile ilgili gelişmeler, kent protokolünün katılımıyla Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Törende konuşan Vali Dr. Süleyman Elban, verimli düşüklüğü ya da ürün kaybının da ötesinde ihracat konusunda narenciye başta olmak üzere tarımsal ürünlerde Akdeniz Meyve Sineği’nin ciddi sıkıntıya yol açtığını söyledi.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleşen “Akdeniz Meyve Sineği İle Mücadelede Son Gelişmeler” konulu toplantıya Vali Dr. Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Neslihan Boyan, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kafkas,  İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, akademisyenler, üreticiler ve öğrenciler katıldı.

Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Fakültesi ve Çiftçiler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Akdeniz Meyve Sineği İle Mücadelede Son Gelişmeler’ toplantısının açılışında konuşan Vali Dr. Süleyman Elban, konunun tüm taraflarının toplandığına dikkat çekerek verimlilik düşüklüğü ya da ürün kaybının da ötesinde ihracat konusunda narenciye başta olmak üzere tarımsal ürünlerde Akdeniz Meyve Sineği’nin ciddi sıkıntıya yol açtığını söyledi.

Vali Dr. Elban, “Son 5-6 yıldır ilimiz başta olmak üzere bu sorunu yaşayan illerde ciddi bir mücadele var. Akdeniz Meyve Sineği konusunda bizim ilimizde ciddi bir koordinasyon ve bu işte olan her birimin özel bir gayreti var. Tüm paydaşlara teşekkür ederim.” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Akdeniz Meyve Sineği zararlısıyla mücadelede Adana Büyükşehir Belediyesi’nin şu ana kadar önemli işler yaptığını belirterek, çevre illere oranla mücadelede daha fazla başarı yakalandığını söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.