Akademi dünyasından acı haber geldi: Prof. Dr. Fuat Keyman hayatını kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören Prof. Dr. Fuat Keyman’dan acı haber geldi. Keyman sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Akademi dünyasından acı haber geldi: Prof. Dr. Fuat Keyman hayatını kaybetti
Yayınlama: 18.10.2024
A+
A-

Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bilim Akademisi üyesi, Siyaset Bilimci ve yazar Prof. Dr. Fuat Keyman’dan acı haber geldi. Bir süredir kanser hastalığıyla savaşan 65 yaşında ki Prof. Dr. Fuat Keyman’ın sabah saatlerinde hayatını kaybettiği duyuruldu.

Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve uluslararası ilişkiler alanında ders veren önde isimlerden biri olan Prof. Dr. Fuat Keyman, aynı zamanda İstanbul Politikalar Merkezi’nde yöneticilik görevini üstleniyordu. Prof. Dr. Fuat Keyman’ın acı haberi, bilim dünyasını derinden sarstı.

PROF. DR. FUAT KEYMAN KİMDİR?

1958 yılında hayata gelen Prof. Dr. Fuat Keyman 1981’de lisans, 1983’te ODTÜ’de yüksek lisans yaptı. Doktorasını ise Kanada’da bulunan Carleton Üniversitesi’nde 1991 yılında tamamladı. 1994’ten 2002 yılına kadar Bilkent Üniversitesi’nde görev alan Keyman, 2002-2010 yılları arasında Koç Üniversitesi’nde görev aldı. Fuat Keyman, Sabancı Üniversitesi kurumsallaşma ve toplumsal katkı süreçlerinden sorumlu rektör yardımcısı ve İstanbul Politikalar Merkezi direktörü ve uluslararası ilişkiler profesörüdür. Prof. Dr. Fuat Keyman bilim dünyasında uluslararası ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, Türk dış politikası ve sivil toplum gelişimi konularındaki uzmanlığıyla biliniyordu.

 

 

 

Kaynak: Özel Haber - Melisa Karmış

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.