AK Parti’li Özkaya’dan Dünya Çevre Günü mesajı

(AA) - AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Samime Özkaya, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Özkaya, mesajında,...

AK Parti’li Özkaya’dan Dünya Çevre Günü mesajı
Yayınlama: 06.06.2022
A+
A-

 

(AA) – AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Samime Özkaya, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özkaya, mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 1-7 Haziran’ın “Türkiye Çevre Haftası” olarak ilan edilmesiyle önceki yıllarda 5 Haziran’da yapılan Dünya Çevre Günü kutlamalarının bir haftaya yayıldığını belirtti.

Bu sayede yalnız bir gün değil, bir hafta boyunca Türkiye’nin her yerinde çeşitli etkinliklerle çevrenin önemini anlatıp bu alanda yapılan çalışmaları paylaşarak hedeflerini ortaya koyduklarını kaydeden Özkaya, “AK Parti olarak iktidara geldiğimiz ilk günden bu yana çevreye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaştık.” ifadesini kullandı.

Özkaya, şehirlerin uzun yıllar devam eden pek çok çevresel sorununa acil çözümler üretirken, bir yandan da orta ve uzun vadeli hedeflerini hayata geçirmenin gayreti içerisinde olduklarını bildirerek, şunları kaydetti:

“AK Parti belediyeciliği ile tanışan şehirlerimizde, çöp, çamur, çukur, bataklığa dönmüş su kaynakları, hava kirliliğinden nefes alınamayan şehir manzaraları artık tarihe karışmıştır. Şehirlerimiz artık Sıfır Atık, Sıfır Atık Mavi, Geleceğe Nefes, millet bahçeleri, mavi bayraklı plajlar, yenilenebilir ve temiz enerjiyi konuşmakta, bu kulvarlarda adeta birbirleriyle yarışmaktadır. Geçtiğimiz 20 yılda çevreyi korumak ve yaşatmak, iklim değişikliğiyle mücadele etmek adına ‘sessiz devrimler’ olarak tanımladığımız sayısız hizmeti ve eseri milletimize kazandırdık. İklim değişikliğiyle mücadelede tüm dünyanın olmazsa olmaz olarak gördüğü yenilenebilir enerjide yüzde 54 kurulu güç seviyesine ulaştık, Avrupa’da 5’inci sıraya yükseldik. Dünya genelinde orman varlığı her geçen gün azalırken, Türkiye olarak orman varlığını arttıran nadir ülkelerden biri olduk.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.