AK Parti Adana İl Başkanı Gülaçtı Seçim Sürecini Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana il binasında basın toplantısı düzenlendi.

AK Parti Adana İl Başkanı Gülaçtı Seçim Sürecini Değerlendirdi
Yayınlama: 09.07.2024
A+
A-

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı, düzenlediği basın toplantısında, seçim sürecini ve CHP yönetimindeki belediyelerin performansını değerlendirdi.

Düzenlenen basın toplantısında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı, demokrasinin gereği olan seçim sonuçlarını büyük bir saygıyla karşıladıklarını belirterek, ” Tüm Adanalıların bilmesini isteriz ki; bu şehir için yapılacak olan faydalı her icraatın destekçisi olacağız ” dedi. Seyhan Belediyesi’nde iş yavaşlatma eylemine katılan işçilerin vekâletlerini AK Parti avukatlarına vererek hukuki mücadeleye başladıklarını belirtti.

Ozan Gülaçtı, basın toplantısına şu cümleleri ile başladı “Bildiğiniz üzere yaklaşık 3 ay önce demokrasimizin gereği olan seçimlerin bir merhalesi olan yerel seçim sürecini geride bıraktık. Millet iradesini daima her şeyin üzerinde tutan bir siyasi hareket olarak ortaya çıkan sonuçları, milletimizin kararını büyük saygı ile karşıladık ve buradan kazanan tüm adayları tekraren tebrik ediyor, Adana’mıza ve hemşerilerimize güzel hizmetler üretmelerini temenni ediyoruz. Biz siyasi görüşlerden bağımsız olarak şehrimiz ve ülkemiz için; iş, eser, hizmet üreten herkesi ön şartsız şekilde takdir etmeye ve alkışlamaya hazırız. Tüm kamuoyunun bunu net olarak bilmesini isteriz”

“ÜZÜCÜ İCRAATLARA TANIKLIK EDİYORUZ”

Başkan Gülaçtı, “Geçtiğimiz dönem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği gerek Büyükşehir Belediye’si gerekse de ilçe belediye meclislerinde bu tavrımızı net olarak ortaya koyarak getirilen tüm eser ve hizmet içerikli teklif ve önerilere olumlu cevap verdik, müspet yönde oy kullandık. Yeni dönemde de tüm Adanalıların bilmesini isteriz ki; bu şehir için yapılacak olan faydalı her icraatın destekçisi olacak ve gerçekleşmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz. Ancak bizlerin ortaya koyduğu bu yapıcı ve net tavra rağmen ne yazık ki, Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinden henüz görev sürelerinin başında olmalarına rağmen ortaya koydukları üzücü icraatlara tanıklık ediyoruz” dedi.

BAŞKAN GÜLAÇTI: “BELEDİYE SÜRDÜRÜLEMEZ HALE GELDİYSE BUNUN MÜSEBBİBİ DOĞRUDAN CHP’NİN YÖNETİM YA DA YÖNETİMSİZLİK ANLAYIŞIDIR”

Gülaçtı basın toplantısında yaptığı konuşmada Seyhan Belediyesinde devam eden eylemler hakkında şunları söyledi: “Seyhan Belediye’sinde belediye çalışanları 1 ay önce başlattıkları iş yavaşlatma eylemlerini sürdürüyor. Meşru haklarını almakta zorlanan çalışanlar halen her gün belediye ana binası içerisinde bulunan meydanda toplanarak seslerini yönetime duyurmaya çalışıyorlar. Diğer taraftan memur ve sözleşmeli personelin Ramazan Bayramından bu tarafa ikramiyelerinden, sosyal denge alacaklarına, ulaşım yardımından birçok farklı kalemde toplamda milyonlarca lira alacakları ödenmiyor. Şimdi soralım Seyhan Belediyesi’ne, hani belediyenin maddi durumundan dem vurarak işçi, emekçi ve memurların haklarını teslim edemiyorsunuz ya; bu belediyeyi iki dönemdir CHP’li belediye başkanları yönetiyor. Bir dönem önce şu anda Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Karalar, geçtiğimiz dönemde yine CHP’li Belediye Başkanı Sayın Akay bu belediyeyi yönetti. Devlet imkanları, ödenekler, kent meydanı gibi sözde projelere, meydansız meydanlara gömülerek belediye sürdürülemez hale geldiyse bunun müsebbibi doğrudan CHP’nin yönetim ya da yönetimsizlik anlayışıdır. Seyhan’da son 10 yılda kendilerinin başlayıp kendilerinin bitirdiği tek proje olmamakla birlikte mevcut park, bahçelerin, önceki dönemlerden gelen eserlerin de durumu hepimizin gözleri önünde

“MİLYONLARCA LİRALIK YATIRIMI ŞİMDİ KAPATARAK ESKİ SİSTEME DÖNÜYORLAR”

Ozan Gülaçtı, “Yer altı çöp konteynırlarını AK Parti grubumuz zamanında yapmayın Adana’nın iklim koşulları buna uygun değil demesine rağmen ısrarla yapanlar rutubet ve kokusunun önüne geçemedikleri bu milyonlarca liralık yatırımı şimdi kapatarak eski sisteme dönüyorlar. Şehrin merkezinde, Gazipaşa’da, Ziyapaşa’da dahi akşam saatlerinde merkezi noktalarda çöp yığınları görür hale gelinmiş durumda. 90’ların sorunlarını bizlere yaşatan basiretsiz yönetimlerle karşı karşıya kalan bir Adana var” diyerek ifade etti.

Gülaçtı konuşmasında Çukurova Belediyesinin asfalt sorununa şu cümleleri kullanarak değindi; “Çukurova Belediyesi’nde benzer bir durum söz konusu. 2 dönemdir yine CHP’li Belediye Başkanı Sayın Çetin tarafından yönetilen belediyenin yönetimini teslim alan yine CHP’li olan yeni yönetim, seçim propagandası süresince sürekli olarak Çukurova’nın en büyük probleminin asfalt ve temizlik olduğunu belirtmesine rağmen gelir gelmez kendi partilerinin önceki belediye başkanının kötü bir mali tablo bıraktığını belirterek asfalt alamayacağını söylüyor.”

BAŞKAN GÜLAÇTI: “AYNI TAVRIMIZI SÜRDÜRME NOKTASINDA KARARLIYIZ”

Ozan Gülaçtı konuşmasını şu cümleleri ile sonlandırdı; “Biz o dönemde de sürekli olarak gerek meclis kürsüsünde gerek yerel gerekse de ulusal basında bu işçi kardeşlerimizin daima yanlarında olmuştuk. Aynı tavrımızı sürdürme noktasında kararlıyız. Biz dün olduğu gibi bugün de, aynı şekilde emekçi kardeşlerimizin yanında durarak, onların haklarını savunarak haklarının iadesi için gereken tüm desteği sağlamak noktasında kararlıyız. AK Parti İl Başkanlığı olarak; İl ve İlçe yönetimlerimizde yer alan avukatlarımız eliyle, ücretsiz olarak emekçi kardeşlerimizin vekâletlerini alıyoruz ve işe iade süreçleri gerçekleşene kadar hukuki zeminde mücadeleyi onlarla birlikte üstleniyoruz.”

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.